30 Μάρτιος 2020

RSS Facebook Twitter

Τετάρτη, 22 Ιούνιος 2016 20:00

Εξιχνίαση απάτης μεγάλης χρηματικής αξίας από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος

Μια ακόμη απάτη μεγάλης χρηματικής αξίας εξιχνιάστηκε από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, με δράστη 53χρονη αλλοδαπή υπήκοο Φιλιππίνων και θύμα μια 54χρονη γυναίκα.

Σύμφωνα με την καταγγελία, άγνωστο άτομο, που εμφανιζόταν ως άνδρας, αξιωματικός του αμερικανικού στρατού, απέστειλε στην 54χρονη πλήθος παραπλανητικών μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μέσω των οποίων την έπεισε να του αποστείλει, μέσω εταιρείας μεταφοράς χρημάτων, ποσό 34.231 ευρώ, που αντιστοιχούσε δήθεν σε προαπαιτούμενα έξοδα και ασφαλιστική κάλυψη, προκειμένου να την επισκεφθεί στη χώρα μας.

Τα ανωτέρω τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης από την οποία παραγγέλθηκε η διενέργεια προκαταρτικής εξέτασης προς διερεύνηση των καταγγελλομένων και ανακάλυψη των στοιχείων ταυτότητας του δράστη.

Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος πραγματοποιήθηκε ενδελεχής και εμπεριστατωμένη αστυνομική και ψηφιακή έρευνα των στοιχείων και δεδομένων, καθώς και επικοινωνία με ξένες Αρχές και ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή της 53χρονης αλλοδαπής, υπηκόου Φιλιππίνων, η οποία κατοικεί σε χώρα του εξωτερικού.

Για την υπόθεση σχηματίστηκε σχετική ποινική δικογραφία, η οποία υποβλήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

blog comments powered by Disqus
thesspress

thesspress

[email protected]