Πέμπτη, 26 Μάιος 2016 10:50

Γιατροί απέκλεισαν το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης με αλυσίδες και «ματωμένες ποδιές» (vid)

Νοσοκομειακοί και γιατροί βρίσκονται από νωρίς το πρωί στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, διαμαρτυρόμενοι για την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση στον χώρο της Υγείας, ενώ από τις 8 το πρωί άρχισαν να καταφτάσουν στο σημείο και γιατροί του νοσοκομείου «Γεννηματάς».

Όπως φαίνεται και στο βίντεο από το Mega, οι γιατροί απέκλεισαν την είσοδο του ΥΜΑΘ βάζοντας αλυσίδες και λουκέτο στην κεντρική πύλη, ενώ ανήρτησαν πανό με «ματωμένες ποδιές» και διαμαρτύρονται για τις τραγικές συνθήκες που επικρατούν στα νοσοκομεία και στο υπόλοιπο δημόσιο σύστημα υγείας.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, κ. Μιχάλης Γιαννάκος, μίλησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ σχετικά με τους λόγους της κινητοποίησης.

«Δεν θα σταματήσουμε να αναδεικνύουμε τις εγκληματικές πολιτικές που ασκεί η κυβέρνηση στον τομέα της Υγείας, από τις οποίες χάνονται ανθρώπινες ζωές», αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.
«Με φραγκοδίφραγκα, με πενταροδεκάρες δεν γίνεται δημόσια υγεία», πρόσθεσε.

Αναφορικά με τις ελλείψεις των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης, ο κ. Γιαννάκος δήλωσε πως αυτή τη στιγμή στις λίστες αναμονής του ΕΚΑΒ βρίσκονται 30 ασθενείς, όμως έκλεισαν 50 κλίνες ΜΕΘ λόγω της αναστάτωσης που έχει προκύψει το τελευταίο διάστημα με τις λίστες του ΚΕΕΛΠΝΟ. Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ επεσήμανε ότι το προσωπικό βρίσκεται κάτω από τα όρια ασφαλείας και ότι, παρά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για προσλήψεις τα νοσοκομεία, από τον Ιανουάριο του 2015 έχουν απομακρυνθεί από τις θέσεις τους 3.500 υπάλληλοι.

Τέλος, ο κ. Γιαννάκος μίλησε για τις ελλείψεις υλικών αλλά και για τα τεράστια ποσά που οφείλουν τα νοσοκομεία στους προμηθευτές, τα οποία δεν θα καταστεί δυνατό να καλυφθούν από τα χρήματα που πρόκειται να λάβουν το επόμενο διάστημα τα νοσοκομεία.

blog comments powered by Disqus
αρχή της σελίδας