Πέμπτη, 26 Μάιος 2016 10:20

Προσφυγικό: Στοχοποίηση καταγγέλει ο δήμαρχος Λαγκαδά

Το ποτήρι φαίνεται πως έχει ξεχειλίσει για τον δήμαρχο Λαγκαδά Γιάννη Καραγιάννη που με αφορμή τη δημιουργία τρίτου κέντρου φιλοξενίας εντός των διοικητικών ορίων του δήμου απευθύνθηκε με οργή απέναντι στην κυβέρνηση για την επιλογή της να επιβαρύνει σε τέτοιο βαθμό τον Λαγκαδά ελέω προσφυγικού.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ο κ. Καραγιάννης ενημέρωσε τους συμβούλους και τους δημότες για την αιφνιδιαστική απόφαση δημιουργίας τρίτου κέντρου στο Καβαλάρι αναφέροντας πως «δεν υπήρξε ενημέρωση ούτε από την κυβέρνηση ούτε από τον στρατό, όπως ηθικά όφειλαν να κάνουν. Σήμερα το πρωί είδα περνώντας τυχαία έντονη στρατιωτική παρουσία, οχήματα της πυροσβεστικής και της αστυνομίας. Η κατάσταση είναι «αποφασίζουμε και διατάζουμε» χωρίς να ρωτήσουμε κανέναν».

Ο ίδιος, όπως αναφέρει το lagadas.net, κατέκρινε την κυβερνητική πολιτική για το προσφυγικό λέγοντας πως «δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός για την κατανομή των προσφύγων. Έχουν στοχευθεί μόνο τρεις δήμοι στο νομό Θεσσαλονίκης. Η εκκένωση της Ειδομένης γίνεται εις βάρος των δήμων Λαγκαδά, Ωραιοκάστρου και Δέλτα, ενώ η υπόλοιπη Ελλάδα βαράει παλαμάκια» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο κ. Καραγιάννης ανέφερε και για το έντονο φραστικό επεισόδιο που είχε με αξιωματικούς του στρατού για το κέντρο φιλοξενίας στο Καβαλάρι. «Υπήρξε μεγάλη ένταση σήμερα το πρωί με αξιωματικούς του στρατού. Δεν ενημερωθήκαμε από κανέναν για το θέμα αυτό» τονίζει καταλήγοντας.

blog comments powered by Disqus
αρχή της σελίδας