30 Μάρτιος 2020

RSS Facebook Twitter

Παρασκευή, 25 Σεπτέμβριος 2015 21:45

Γιατί οι γυναίκες ...ενδίδουν ευκολότερα στις διαφημίσεις;

Τι έδειξε έρευνα…

Η έρευνα έγινε βασισμένη στη διαφήμιση ενός αποσμητικού. Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι παρά το γεγονός πως 3 στις 4 γυναίκες δεν παρήγαγαν οσμές από τη μασχάλη τους εξαιτίας της έλλειψης ενός γονιδίου που προκαλεί οσμή στη μασχάλη, οι ίδιες αυτές γυναίκες, αγόραζαν αποσμητικό για τη μασχάλη τους για να μην μυρίζουν.

Επιστήμονες από το πανεπιστήμιο του Μπρίστολ με επικεφαλής τον καθηγητή γενετικής επιδημιολογίας Ίαν Ντέι διαπίστωσαν ύστερα από έρευνα σε περισσότερες από 7000 γυναίκες, ότι η κοινωνική μίμηση μαζί με την διαφήμιση παίζουν καθοριστικό ρόλο στο να επηρεάζουν τους καταναλωτές να χρησιμοποιούν προϊόντα, που στην πραγματικότητα δεν τα χρειάζονται.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο περιοδικό δερματολογίας "Journal of Investigative Dermatology".

Σε αυτή διαπιστώθηκε ότι το 2% των γυναικών στην Ευρώπη, φέρουν μια σπάνια παραλλαγή ενός συγκεκριμένου γονιδίου (ABCC11), εξαιτίας του οποίου η μασχάλη τους δεν εκλύει δυσάρεστη οσμή.

Η διαπίστωση των ερευνητών ήταν ότι το 78% των γυναικών που χρησιμοποιούν αποσμητικό, απλά δεν το χρειάζονται γιατί δεν βγάζουν καμία μυρωδιά. Απλά μιμούνται και ακολουθούν τα κοινωνικο- πολιτισμικά πρότυπα.

Μάλιστα, ο μιμητισμός αποδεικνύεται πως είναι ένα φαινόμενο του δυτικού κόσμου, αφού στην Νοτιοανατολική Ασία όπου οι περισσότερες γυναίκες δεν έχουν το γονίδιο ABCC11 που προκαλεί οσμή στον ιδρώτα, δεν χρειάζονται αποσμητικό, και δεν το χρησιμοποιούν.

 

 

 

ΠΗΓΗ

blog comments powered by Disqus
thesspress

thesspress

[email protected]