08 Απρίλιος 2020

RSS Facebook Twitter

Δευτέρα, 17 Φεβρουάριος 2020 19:45

Το νέο Δ.Σ. του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης

Ο Βασίλης Γάκης, φημολογείται για πρόεδρος. Ανακοινώθηκε από το υπουργείο Πολιτισμού το νέο Δ.Σ. Παραμένει η εκκρεμότητα με την καλλιτεχνική διευθύντρια

Μπροστά στο ενδεχόμενο να περιέλθει σε πλήρη αδιέξοδο η κατάσταση στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, μετά και την παραίτηση όλων των μελών του Δ.Σ. την περασμένη εβδομάδα, το υπουργείο Πολιτισμού, ανακοίνωσε σήμερα την σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου. Παραμένει ωστόσο σε εκκρεμότητα η θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή, καθώς η μαέστρος Ζωή Ζενιώδη, πρώτευσε στην σχετκή ανοιχτή διαδικασία, αλλά επικαλούμενη νομικά προβλήματα η πολιτική ηγεσία του υπουργείου δεν έχει εγκρίνει εδώ και εφτά μήνες τον διορισμό της.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού, στο νέο Δ.Σ. μετέχουν ο οικονομολόγος και πρώην αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Βασίλης Γάκης, ο οικονομολόγος Αστέριος Τσουκαλάς, προϊστάμενος του Περιφερειακού Γραφείου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς στη Θεσσαλονίκη από το 2006, ο πρύτανης του Α.Π.Θ., Νίκος Παπαϊωάννου, η αντιπρύτανης του ΠΑ.ΜΑΚ, καθηγήτρια Δικαίου Πληροφορικής στο τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής, Ευγενία Αλεξανδροπούλου, η νομικός Λένα Τορνιβούκα, η φιλόλογος Δήμητρα Καρυφύλλη-Κωνσταντινίδη, η αρχιτέκτονας Αμαλία Τσαμπάζη, ο νομικός Εμμανουήλ Ασπασίδης, ο επιχειρηματίας Θεοφάνης Ουγγρίνης και η αναπληρώτρια καθηγήτρια Αρχιτεκτονικής του Α.Π.Θ., Ξανθίππη Σκάρπια-Χόιπελ-από τα ιδρυτικά μέλη του Μακεδονικού Κέντρου Σύγχρονης Τέχνης και από το 1988 πρόεδρος του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης. Το Δ.Σ. θα συνεδριάσει για να εκλέξει το προεδρείο του, ωστόσο το όνομα του κ. Γάκη ακούγεται για τη θέση του προέδρου.

blog comments powered by Disqus
thesspress

thesspress

[email protected]