10 Δεκέμβριος 2018

RSS Facebook Twitter

Διαβάστε επίσης

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΘΡΗΣΚΕΙΑ

Στην Κανάνγκα, την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό, ο πόλεμος και η πείνα κρέμονται σαν δαμόκλειος σπάθη πάνω από τα κεφάλια των κατοίκων.

Η θρησκεία τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με έρευνα που έγινε το 2017, παίζει όλο και μικρότερο ρόλο στη ζωή των ανθρώπων. Σύμφωνα με τα στοιχεία της WIN/Gallup σε δείγμα 60.000 ανθρώπων από 68 χώρες, στην ερώτηση «Θεωρείς τον εαυτό σου θρήσκο»;, η απάντηση ήταν «ναι» σε ποσοστό 62%. Στην ίδια ερώτηση το 2005, το ποσοστό ήταν 77%. Η διαφορά του 15% μέσα σε 12 χρόνια είναι αρκετά μεγάλη.

Στις 9 Δεκεμβρίου, εορτάζουμε τη σύλληψη της Αγίας Άννης, την ημέρα δηλαδή που έμεινε έγκυος η Άννα την Μητέρα όλου του κόσμου, την Παναγία. Αν και δεν γίνεται καμία αναφορά σε κάποιο βιβλίο της Καινής Διαθήκης, για το πρόσωπο της Μητέρας της Θεοτόκου, της Αγίας Άννας, εντούτοις κατέχει περίοπτη θέση στην ευσέβεια της Εκκλησίας μας.

Κυριακή, 09 Δεκέμβριος 2018 09:00

Ο αχώριστος σύντροφος

Η όλη μας ζωή είναι παιδευτήριο, είναι κοιλάδα του κλαυθμώνος, είναι φυτώριο πόνου και δοκιμασίας. Η θλίψη και ο πόνος είναι ο κλήρος παντός θνητού και ο αχώριστος σύντροφος της πρόσκαιρης μας ζωής, για να κερδίσουμε το βραβείο της άνω κλήσεως.

Γέροντας Γαβριήλ Ηγουμ. Ι. Μ. Αποστ. Βαρνάβα

Κυριακή, 09 Δεκέμβριος 2018 07:17

Μεγάλη ευλογία

Τον φτωχό να τον βλέπεις, σαν τον υπ’ αριθμόν ένα ευεργέτη σου, διότι σου δίνεται η ευκαιρία από τον Θεό, διά της ελεημοσύνης, να ωφελήσεις την ψυχή σου. Μεγάλη ευλογία η ελεημοσύνη!

Δημήτριος Παναγόπουλος, ιεροκήρυκας

Επειδή ο άνθρωπος μεγαλώνει με τον εγωισμό, αρχίζουν τα μπερδέματα μέσα του, υποφέρει, δεν ξέρει τι να κάνει. Αιτία της ψυχικής ακαταστασίας είναι ο εγωισμός. Αυτό το πράγμα και οι ίδιοι οι ψυχίατροι, άμα το μελετήσουν, θα το βρουν, ότι ο εγωιστής είναι άρρωστος.

Όσιος Πορφύριος Καυσοκαλυβίτης

Του πανηγυρικού εσπερινού χοροστάτησε ο πανοσιολογιώτατος Καθηγουμένος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου αρχιμανδρίτης Εφραίμ πλαισιούμενος από πατέρες της Μονής και ιερείς της περιοχής με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου, από την Κύπρο, την Ρωσία και την ευρύτερη περιοχή της Θράκης.

 

Σάββατο, 08 Δεκέμβριος 2018 07:13

Να προσέχουμε το στόμα μας….

Ας απομακρύνουμε από το στόμα μας κοροϊδίες και βρισιές, και αισχρολογίες και κακολογίες, καθώς και την κακή συνήθεια των όρκων.

Άγιος Ιωάννης Χρυσόστομος

Ξεκίνησε, απόψε, το Γ' Διεθνές Επιστημονικό Εργαστήριο της Αγιορείτικης Εστίας, παρουσία του προέδρου της, δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, αγιορειτών, ακαδημαϊκών, θεολόγων, ιστορικών, φοιτητών, κ.α. στο αμφιθέατρο του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης.

Παρασκευή, 07 Δεκέμβριος 2018 17:30

Δεν θα ξέραμε

Είναι προτιμότερο να ρίχνεις ταπεινά τα μάτια σου κάτω και να κοιτάς τα πόδια σου, προσέχοντας που πατάς. Αυτός είναι ο πιο σωστός δρόμος. Αν δεν υπήρχε η θεία Χάρη, δεν θα ξέραμε πώς πρέπει να είμαστε.

Άγιος Θεοφάνης ο Έγκλειστος

Σελίδα 1 από 775