22 Φεβρουάριος 2019

RSS Facebook Twitter

Διαβάστε επίσης

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΘΡΗΣΚΕΙΑ
Παρασκευή, 22 Φεβρουάριος 2019 09:00

Αόρατα και φανερά

Να τιμάς τον πλησίον σου σαν εικόνα του Θεού, αλλά να τον τιμάς μέσα στη ψυχή σου, αόρατα στους άλλους, φανερά μόνο στη συνείδησή σου

Παρασκευή, 22 Φεβρουάριος 2019 07:12

Τί δεν είναι;

Ο χριστιανισμός δεν είναι σύστημα φιλοσοφικό, ούτε στηρίζεται μόνο στη γνωστική δυνατότητα του ανθρώπου, αλλά περισσότερο στη θέληση και στα συναισθήματά του.

Νίκος Κάτσικας

Η ένταξη της Ιεράς Μονής Αγίας Αικατερίνης του Σινά, σε περίοπτη θέση στον τουριστικό χάρτη της ομώνυμης περιφέρειας του Νοτίου Σινά, ήταν ένα από τα βασικά θέματα συζήτησης της συζήτησης που είχε ο Αρχιεπίσκοπος Σινά, Φαράν και Ραϊθούς κ. Δαμιανός, στο Σαρμ Ελ Σέιχ, με τον Κυβερνήτη κ. Χάλιντ Φούντα, ευχαριστώντας τον για τη θερμή του στήριξη που πάντοτε επιδεικνύει για το ελληνορθόδοξο μοναστήρι.

Την Τρίτη 19 Φεβρουαρίου το πρωί κατέφθασε στην πρωτεύουσα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κογκό στην Κινσάσα ο Μακαριώτατος Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος ο Β΄, συνοδευόμενος από τον Θεοφιλέστατον Επίσκοπον Βαβυλώνος κ. Θεόδωρον, με πλοιάριο διασχίζοντας τον ποταμό FLEUVE CONGO ο οποίος είναι και το φυσικό όριο που χωρίζονται οι δύο χώρες (Λαϊκή Δημοκρατία του Κογκό και Δημοκρατία του Κογκό).

Έλληνες και Κύπριους μαθητές και εκπαιδευτικούς δέχθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Από τις ιερατικές σχολές μέχρι την κορυφή του Βατικανού, η ομοφυλοφιλία είναι πανταχού παρούσα στην καθολική εκκλησία. 

Τετάρτη, 20 Φεβρουάριος 2019 17:30

Βατικανό: Η λίστα των σκανδάλων

Ο Πάπας Φραγκίσκος συγκαλεί την Πέμπτη «σύνοδο κορυφής» για τα σκάνδαλα κακοποίησης και σεξουαλικής παρενόχλησης από ιερείς της Καθολικής Εκκλησίας. 

Για πρώτη φορά μετά τον 17ο αιώνα Ουνίτης Αρχιεπίσκοπος, θα τελέσει Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ιερό Ναό της Αγίας Σοφίας του Κιέβου.

Η Αρμενία (79%) και η Γεωργία (72%) βρίσκονται στην κορυφή της λίστας

Τετάρτη, 20 Φεβρουάριος 2019 09:00

Η εσωτερική αποστολή της Εκκλησίας

Η ορθοδοξία είναι άσκηση και ζωή γι’ αυτό και μονάχα διά της ασκήσεως και της ζωής επιτελείται το κήρυγμα και η ιεραποστολή.

Σελίδα 1 από 810