21 Νοέμβριος 2019

RSS Facebook Twitter

Διαβάστε επίσης

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΘΡΗΣΚΕΙΑ
Πέμπτη, 21 Νοέμβριος 2019 11:26

Η δωρεά της επικοινωνίας

Ομιλία του Γέροντος Εφραίμ, Καθηγουμένου της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου με θέμα: «Η δωρεά της επικοινωνίας», η οποία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2019 στο Προκόπειο Πολυδύναμο Εκκλησιαστικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κατά τη σύναξη Νέων.

Οι μασκοφόροι διαρρήκτες μπήκαν στο σπίτι του Πατριάρχη Βαρθολομαίου ενώ απουσίαζε σε εκδήλωση, δεν τους αντιλήφθηκε κανείς σε μια περιοχή που διαθέτει αυξημένο επίπεδο φύλαξης και έψαξαν το σπίτι, δίχως να αφαιρέσουν κανένα πολύτιμο αντικείμενο ή χρήματα
Πολλές υποψίες έχει προκαλέσει η διάρρηξη στην οικία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στην Κωνσταντινούπολη, το βράδυ του Σαββάτου.

Πέμπτη, 21 Νοέμβριος 2019 07:12

Τί να πάρεις;

Μη ζητήσεις να πάρεις γνώμη από κάποιον που δεν είναι στον ίδιο δρόμο μ’ εσένα, ακόμη και αν είναι πολύ σοφός.

Άγιος Ισαάκ ο Σύρος

Ένα έθιμο με πανάρχαιες ρίζες αναβιώνει κάθε χρόνο στην Ελευσίνα, στον ιερό τόπο των Ελευσίνιων Μυστηρίων, όπου από τη Μυκηναϊκή Εποχή έως το τέλος του 4ου αι. μΧ λατρευόταν συνεχώς η θεά Δήμητρα, θεά της ανανέωσης της φύσης και της βλάστησης των σιτηρών.

Τετάρτη, 20 Νοέμβριος 2019 16:15

Διώχνεις τις μέλισσες

Όπως ακριβώς για να μαζέψεις το μέλι διώχνεις τις μέλισσες με τον καπνό, έτσι και η σωματική ανάπαυση διώχνει τον φόβο του Θεού από την ψυχή και της εξαφανίζει κάθε κατόρθωμα.

Αββάς Ποιμήν

Συνάντηση για πρώτη φορά με κληρικούς της Μόσχας που έχει χειροτονήσει, είχε ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος.

Μουσική Εσπερίδα και Εκδήλωση.

Μοναχός Ματθαίος Βατοπαιδινός (1774-1849) 170 χρόνια από τη κοίμηση του

Τετάρτη, 20 Νοέμβριος 2019 09:00

Φοβάται την σκιά του

Εκείνος που έγινε δούλος του Κυρίου, θα φοβηθεί μόνο τον δικό του Δεσπότη. Και εκείνος που δεν φοβάται ακόμη Αυτόν, φοβάται πολλές φορές την σκιά του.

Άγιος Ιωάννης της Κλίμακος

Τετάρτη, 20 Νοέμβριος 2019 07:12

Το σωσίβιο της ψυχής

Διά της ευχής «Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησον με» θα κερδίσεις το πάν. Διά της ευχής καθαρίζεται ο άνθρωπος, λαμπρύνεται, αγιάζεται. Η ευχή είναι το σωσίβιο της ψυχής και του σώματος. Η ευχή είναι η βάση της τελειότητας. Θα λεπτυνθείτε και θα πετάτε με την ευχή. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος σωτηρίας, καθαρισμού και αγιασμού από την νοερά προσευχή. Αυτή γέμισε τον παράδεισο από άγιους ανθρώπους.

Γέροντας Αμφιλόχιος Μακρής

Ενθρονίστηκε το απόγευμα από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, ο νέος ηγούμενος της Ιεράς Σταυροπηγιακής και Συνοδικής Μονής Παναγίας Χρυσοπηγής, αρχιμανδρίτης Εφραίμ Παναούσης.

Σελίδα 1 από 777