10 Απρίλιος 2020

RSS Facebook Twitter

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΘΡΗΣΚΕΙΑ
Παρασκευή, 10 Απρίλιος 2020 19:45

Να αναλάβουμε αγώνα

Πρέπει ελεύθερα να αναλάβουμε αγώνα και να προσφέρουμε θυσία για την ευόδωση της σχέσης μας με το Θεό και με τον πλησίον.

Ὅσο πιό σκληρόκαρδος εἶναι ὁ ἄνθρωπος, τόσο πιό βαθιά θά εἶναι ἡ πτώση του. Ἕνα αὐγό σπάει καί ἀπό ὕψος 30 πόντων.

Η Παναγία των Παρισίων άνοιξε ξανά τις πύλες της, σχεδόν ένα χρόνο μετά την πυρκαγιά που προκάλεσε καταστροφικές ζημιές στον ιστορικό ναό.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε το Άγιο Όρος για έξι μήνες.

Η Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μεγίστη Μονή Βατοπεδίου (ή και Βατοπαιδίου) είναι μια εκ των είκοσι μονών του Αγίου Όρους και κατατάσσεται δεύτερη (2η) στην ιεραρχία των Αγιορείτικων μονών.

Υγειονομικό υλικό δώρισε στην Αστυνομική Διεύθυνση Τιράνων η Ορθόδοξος Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Αλβανίας, προκειμένου να διατεθεί στο προσωπικό που καθημερινά δίνει μάχη για τον περιορισμό των μετακινήσεων στην αλβανική πρωτεύουσα, με στόχο την εξάλειψη της πανδημίας του κορωνοϊου.

Ο πάπας Φραγκίσκος τέλεσε τη λειτουργία της Μεγάλης Πέμπτης των Καθολικών στην άδεια Βασιλική του Αγίου Πέτρου, πλέκοντας το εγκώμιο των γιατρών, νοσηλευτών και ιερέων

Η αγάπη προς τους φίλους είναι ακριβή. Εγώ μιλώ για την αληθινή, θεία αγάπη. Βοήθησε το φίλο σου για το καλό -και ζήτησε τη βοήθειά του για το καλό- μόνον αυτό μπορεί να ονομαστεί πραγματική φιλική αγάπη. Επιθυμώ το φίλο όχι για να κολακεύει τις αδυναμίες μου και να σκεπάζει και να δικαιολογεί τα λάθη μου αλλά, αντίθετα, να με διορθώνει στο κακό και να με υποστηρίζει στο καλό.

Παρασκευή, 10 Απρίλιος 2020 07:12

Περισσότερο απομακρυνόμαστε

Με τις ασθένειες και τις θλίψεις ο Κύριος θεραπεύει τα αμαρτωλά τραύματα της ψυχής μας.

Πέμπτη, 09 Απρίλιος 2020 18:32

Οι πέντε γλώσσες

Ξέρω πέντε γλώσσες. Η πρώτη είναι το χαμόγελο. Η δεύτερη τα δάκρυα.

Σελίδα 1 από 853