23 Οκτώβριος 2018

RSS Facebook Twitter

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΘΡΗΣΚΕΙΑ

Με θέμα συζήτησης «Αιρετικές θεωρήσεις περί των Ιερών Μυστηρίων», άρχισαν, χθες, στη Λεπτοκαρυά Πιερίας, οι εργασίες της «Λ΄ Πανορθοδόξου Συνδιασκέψεως Εντεταλμένων Ορθοδόξων Εκκλησιών και Ιερών Μητροπόλεων διά θέματα αιρέσεων και παραθρησκείας», οι οποίες τελούν υπό την αιγίδα του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου.

«Τα χριστιανικά μνημεία έχουν δύο κινδύνους, ο ένας είναι η πολλή αγάπη και το ενδιαφέρον κι ο άλλος η αδιαφορία», τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, 

Τρίτη, 23 Οκτώβριος 2018 16:44

Από εκεί έπεσαν

Η νηστεία είναι εντολή που δόθηκε για τήρηση στην ανθρώπινη φύση από την αρχή, και από εκεί έπεσαν οι πρωτόπλαστοι.

Άγιος Ισαάκ ο Σύρος

Σαφές μήνυμα προς το Πατριαρχείο της Μόσχας έστειλε ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα κάνει πίσω απέναντι στις πιέσεις σε σχέση με την αυτοκεφαλία της Εκκλησίας της Ουκρανίας,

Εκοιμήθη σύμφωνα με πληροφορίες της Romfea.gr ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Δοχειαρίου Αρχιμ. Γρηγόριος "Αρχιπελαγίτης" σε ηλικία 76 ετών.

Τρίτη, 23 Οκτώβριος 2018 10:30

Πολλοί έκαψαν τα σπίτια τους

Η παρακολούθηση του εαυτού μας είναι απαραίτητη –όπως και οι μπακάληδες, εάν δεν παρακολουθήσουν τα κέρδη από τις ζημίες τους, για να τις προσέξουν, γρήγορα χρεοκοπούν.

Στην εκπομπή ''Σήμερα'' του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ μίλησε  Δευτέρα 22 Οκτωβρίου ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος για το Μακεδονικό ζήτημα.

Τρίτη, 23 Οκτώβριος 2018 07:11

Τότε αναπτύσσονται

Ο πιστός αγωνίζεται να μην τρέφει τα πάθη του με την κατ’ ενέργεια αμαρτία ή με την συγκατάθεση στους πονηρούς λογισμούς, γιατί τα πάθη είναι παρά φύσιν κινήσεις της ψυχής.

Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος έλαβε το απόγευμα εξιτήριο από το νοσοκομείο στο Λονδίνο, όπου υποβλήθηκε σε λαπαροσκοπική επέμβαση, για αφαίρεση δυο ογκιδίων από στο συκώτι.

Τις διαφορές που υπάρχουν στους κόλπους της Ορθόδοξης Εκκλησίας – της τρίτης σε μέγεθος χριστιανικής πίστης- προσπαθεί να εξηγήσει σε δημοσίευμά της η Deutsche Welle.

Σελίδα 1 από 749