26 Μάιος 2019

RSS Facebook Twitter

Διαβάστε επίσης

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΘΡΗΣΚΕΙΑ

Αποφασισμένος να βάλει τάξη στα οικονομικά της Ορθόδοξης Εκκλησίας Αμερικής, ώστε να υπάρξει απόλυτη διαφάνεια στη διαχείριση των χρημάτων των ευεργετών, με πρώτο στόχο την ολοκλήρωση μέσα στον χρόνο, πριν από την ενθρόνισή του, του ορθόδοξου ναού του Αγίου Νικολάου στο Ground Zero, είναι ο νέος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος.

Κυριακή, 26 Μάιος 2019 15:22

Δεν θα είναι όμοιός τους

Θα έρθει καιρός που οι άνθρωποι θα παραλογίζωνται. Και αν δουν κάποιον να μη παραλογίζεται, θα ξεσηκωθούν εναντίον του, λέγοντας: «Συ είσαι παράλογος». Και αυτό θα συμβεί, γιατί δεν θα είναι όμοιός τους.

Άγιος Αντώνιος ο Μέγας

π. Ηλίας Μάκος 

Αρκετές παλαιές και ιστορικές ορθόδοξες εκκλησίες της Αλβανίας, παραμένουν εγκαταλελειμμένες, εξαιτίας της πολύχρονης παραμέλησης των αρχών, καθώς δεν έχουν αποδοθεί στην Ορθόδοξη Εκκλησία, που έχει κάνει ένα ευρέων διαστάσεων ουσιαστικό ανακαινιστικό έργο, με αποτέλεσμα τα σπάνια έργα τέχνης, που αυτές περιέχουν, να μένουν απροστάτευτα.

Ο επικεφαλής της Καθολικής εκκλησίας εξομοίωσε την άμβλωση με την πρόσληψη εκτελεστή δολοφόνου – Αναφέρθηκε ακόμη και σε περιπτώσεις κύησης εμβρύων με σοβαρές παθήσεις

Χριστιανός είναι, όσο είναι δυνατό στον άνθρωπο, η μίμηση του Χριστού στα λόγια, στα έργα και στη σκέψη.

Άγιος Ιωάννης  ο Σιναΐτης

Κυριακή, 26 Μάιος 2019 07:15

Θα δώσουμε λόγο για τον λόγο

Εάν ο Μωυσής αποκλήσθηκε από την γη της επαγγελίας για ένα μόνο λόγο, πόσον μάλλον θα στερήσει εμάς της βασιλείας των ουρανών η ακονισμένη και μεγάλη μας γλώσσα, εφ’ όσον όπως λέει ο Κύριος, για κάθε μάταιο λόγο θα δώσουμε λόγο;

Άγιος Νικόδημος Αγιορείτης

Σάββατο, 25 Μάιος 2019 20:00

Πως κτίζεται η αντιδραστικότητα

Αν θέλεις να βάλεις κάποιον στο σωστό δρόμο, να το διδάξεις και να τον συμβουλέψεις, θα πρέπει πρώτα να ταπεινωθείς και να του μιλήσεις με πολλή αγάπη. Θα δεχτεί τη συμβουλή σου, διότι θα νοιώσει ότι του τη δίνεις με αγάπη. Αν όμως θέλεις να γίνει το δικό σου πάση θυσία, δεν θα πετύχεις τίποτε. Να πως κτίζεται μέσα στο παιδί η αντιδραστικότητα. Όταν ένα παιδί είναι ανυπάκουο, η λύση δεν είναι να του «τις βρέχουμε».

Γέροντας Θαδδαίος της Βιτόβνιτσα

Μετά την ορκωμοσία του Βλαδίμηρου Ζελένσκι, Ο Μητροπολίτης Κιέβου και Πάσης Ουκρανίας, Ονούφριος, διαβεβαίωσε ότι η Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία υποστηρίζει το νέο Πρόεδρο της χώρας σε όλες τις αγαθές προθέσεις του.

Την Τρίτη 21η Μαΐου 2019, η Α.Θ. Μακαριότης, ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄, ολοκληρώνοντας την Ποιμαντική του επίσκεψη στην Ιερά Επισκοπή Αρούσας και Κεντρικής Τανζανίας στο Ιεραποστολικό Κέντρο Κινταμάλι, συνοδευόμενος από τον Αρχιμ. Νικόδημο Τότκα, Αρχιγραμματέα του Πατριαρχείου, αναχώρησε με ιδιωτικό αεροπλάνο το ταξίδι του για την πόλη του Νταρ Ες Σαλααμ.

Του Αιμίλιου Πολυγένη

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας, υπό την προεδρία του Μητροπολίτη Επιφανίου.

Σελίδα 1 από 663