19 Ιούλιος 2019

RSS Facebook Twitter

Διαβάστε επίσης

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Πέμπτη, 21 Μάρτιος 2019 08:52

Παγκόσμια ημέρα ποίησης: Αφιέρωμα στον Ντίνο Χριστιανόπουλο

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος συμμετέχει στην εκδήλωση που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης, την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019, στις 19:00 στο χώρο της Διεύθυνσης Πολιτισμού, Κέντρο Μουσικής, Διεύθυνση Μουσικών Δραστηριοτήτων του Δήμου Θεσσαλονίκης (Κουντουριώτου 17, απέναντι από το Λιμάνι). Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Η 14η Γιορτή Ποίησης, η Γιορτή των Ποιητών της Θεσσαλονίκης πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Εορτασμού που καθιέρωσε η UNESCO για την ημέρα αυτή και είναι αφιερωμένη στον ποιητή της Θεσσαλονίκης Ντίνο Χριστιανόπουλο. Επίσης είναι αφιερωμένη και στη μνήμη του Ποιητή Μιχαήλ Μήτρα, στον εμπνευστή της ιδέας αυτής, που ύστερα από δική του πρόταση καθιερώθηκε στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς η Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης να γιορτάζεται την 21η Μαρτίου.

Στην εκδήλωση ο ηθοποιός του ΚΘΒΕ Έκτωρ Καλούδης θα διαβάσει ποιήματα του Ντίνου Χριστιανόπουλου. Θα συμμετέχουν λογοτέχνες από την Εταιρία Λογοτεχνών Θεσσαλονίκης, την Ένωση Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος, το Σύλλογο Αποφοίτων Φιλοσοφικής ΑΠΘ "Ο Φιλόλογος", φοιτητές-μαθητές που έχουν διακριθεί σε Πανελλήνιο Ποιητικό Μαθητικό Διαγωνισμό που πραγματοποιεί ο Σ.ΕΚ.Β.Ε. κάθε χρόνο με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, τελεί δε υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Συμμετέχουν επίσης:
Η μικτή χορωδία του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης (ΤΜΕΤ) του Πανεπιστημίου Μακεδονίας υπό τη διεύθυνση της Αν. Καθηγήτριας Μουσικής κ. Άννας Μαρίας Ρεντζεπέρη- Τσώνου.
Το γυναικείο φωνητικό σύνολο του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Θεσσαλονίκης υπό τη διεύθυνση του καθηγητή κ. Ηρακλή Παναγόπουλου.
Η Χορωδία Αρμονία Θεσσαλονίκης υπό τη διεύθυνση του κ. Νικολάου Α. Κυριακού.
Παράλληλα η εκδήλωση θα πλαισιωθεί και μουσικά από την ερμηνεύτρια – ποιήτρια Ντίνα Παπαϊωάννου που θα τραγουδήσει κομμάτια γραμμένα από μεγάλους ποιητές, στιχουργούς και μουσικούς.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης, εδώ

ΚΕΝΤΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Κουντουριώτου 17 Τηλέφωνο: 2310556071,2310538440
21 Μαρτίου 2019 19:00

Είσοδος ελεύθερη.

blog comments powered by Disqus
thesspress

thesspress

info@thesspress.gr