22 Φεβρουάριος 2019

RSS Facebook Twitter

Διαβάστε επίσης

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ενέχει πολιτική η τέχνη; Ενέχει αισθητική η πολιτική; Διαδραματίζει ακόμα και σήμερα η τέχνη ουσιαστικό ρόλο στη διαμόρφωση πολιτικής σκέψης και πόση αισθητική εμπεριέχει η πολιτική πράξη;

Η δράση «Δώσε Λίγη Αγάπη στον Ελληνικό Κινηματογράφο», τρεις μήνες αφότου συστήθηκε στο κοινό με μία συνέντευξη Τύπου στο «Άστορ» 

Τι είναι οι βραδιές ομαδικού θεατρικού αυτοσχεδιασμού:

Τελικά, είχαν οι αρχαίοι θέματα σεξουαλικού προσανατολισμού; Είναι τα πρες παπιέ αντικείμενα εμπιστοσύνης; Μπορεί μια γυναίκα να τη βγάζει πάντα καθαρή; Έχουν οι γάτες έλεος; Πολλά τα ερωτήματα, και οι Lupus in Fabula λένε ότι έχουν τις απαντήσεις.

Μετά την τεράστια επιτυχία των παραστάσεων του Ιανουαρίου στο θέατρο Αριστοτέλειον, η Shirley Valentine, υπό τη διασκευή και σκηνοθετική ματιά του Αλέξανδρου Ρήγα, επισκέπτεται και πάλι τη Θεσσαλονίκη για 3 και ΜΟΝΟ ημέρες. Στις 8, 9 και 10 Μαρτίου.

Πέμπτη, 21 Φεβρουάριος 2019 13:44

Ο Καρυοθραύστης στο Μέγαρο Μουσικής

Ένα από τα πιο αγαπημένα κλασικά έργα όλων των εποχών «Ο Καρυοθραύστης» παρουσιάζεται στη Θεσσαλονίκη για δύο μοναδικές παραστάσεις στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης στις 19 και 20 Μαρτίου 2019 από το Κρατικό Μπαλέτο στον πάγο της Αγίας Πετρούπολης της Ρωσίας, στην πιο ελκυστική του μορφή - με χορογραφία στον πάγο -  Ρωσικού σχηματισμού, που λατρεύουν οι οπαδοί της κλασικής τέχνης.

Η Νάντια Μπουλέ πρωταγωνιστεί σε ένα one woman show για μια μοναδική παράσταση στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019, ώρα 21.00, το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης φιλοξενεί μια συναυλία μπαρόκ μουσικής με το μουσικό σύνολο Orpheus Soloists Ensemble, με τρία επιλεγμένα έργα, τα οποία αναδεικνύουν, με χαρακτηριστικό τρόπο την ταυτότητα του καθενός από τους τρείς συνθέτες, μέσα από την ηχοχρωματική παλέτα εγχόρδων, πνευστών και φωνής.

Ο "Ελέφας" του Κώστα Βοσταντζόγλου αποτελεί ένα πολύ ιδιαίτερο δείγμα θεατρικής γραφής στο νεοελληνικό θέατρο καθώς συνδυάζει την θεματική της ζοφερής βαρβαρότητας των ανθρώπινων σχέσεων στην απομακρυσμένη ύπαιθρο με μια εξαιρετικά τολμηρή πρόταση διαχείρισης της ελληνικής γλώσσας. 

Με αφορμή τα τελευταία δημοσιεύματα σχετικά με την ανοικτή επιστολή της Άννας Κοκκίνου στον Αλέξη Τσίπρα, με την οποία η καλλιτέχνης ζητά την παρέμβαση του πρωθυπουργού ώστε να μην κλείσει το θέατρο Σφενδόνη (στην περιοχή Μακρυγιάννη),

Σελίδα 1 από 889