24 Οκτώβριος 2018

RSS Facebook Twitter

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Υπερψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από την ολομέλεια της Βουλής, το νομοσχέδιο του υπουργείου Πολιτισμού

"...Αγαπημένη μου ανιψιά Ζυλιέν ...

... εδώ υπάρχουν πολλά κρούσματα πυρετού και δυσεντερίας ...

Στην Αθήνα, τον περασμένο Δεκέμβριο, τους γνώρισαν και τους αγάπησαν οι θεατές. Τη Θεσσαλονίκη την επισκέφτηκαν την προηγούμενη εβδομάδα και συγκίνησαν, διασκέδασαν, δίδαξαν στους βορειοελλαδίτες  τι σημαίνει συντροφικότητα, αγάπη για ζωή, άρνηση  στην παραίτηση και απαγόρευση στη μεμψιμοιρία να εισχωρήσει στην παρέα τους. 

Τρίτη, 23 Οκτώβριος 2018 12:00

Η Γκόλφω στο Θέατρο Αυλαία

Η Γκόλφω στο Θέατρο Αυλαία, δράμα ειδυλλιακόν εις πράξεις πέντε.

Τρίτη, 23 Οκτώβριος 2018 10:00

A Taste of Spain with ... SOS @ Flying Carpet - Kitchen bar

H Oμάδα Στήριξης Παιδικού Χωριού SOS Πλαγιαρίου μας προσκαλεί σε μία «Fiesta Εspagnola»,

Πέθανε χθες σε ηλικία 80 ετών, ο σκηνοθέτης και συγγραφέας Γιώργος Μιχαηλίδης, ένας από τους σημαντικότερους θεατρικούς σκηνοθέτες. Ο Γ. Μιχαηλίδης αντιμετώπιζε τα τελευταία χρόνια προβλήματα υγείας. Η κηδεία του θα γίνει την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου, στις 4.00 το απόγευμα, στο νεκροταφείο Μεταμόρφωσης.

Με αφορμή τα 93 χρόνια από τη γέννηση του Μάνου Χατζιδάκι, στις 23 Οκτωβρίου 1925, το Αρχείο της ΕΡΤ ψηφιοποίησε και παρουσιάζει στην ιστοσελίδα www.ert.gr και στη διεύθυνση http://www.ert.gr/arxeio-afierwmata/manos-chatzidakis-23-oktovrioy-1925/ μια σπάνια τηλεοπτική συνέντευξη του συνθέτη το 1989 στην εκπομπή «Απαντήστε παρακαλώ».

Με θετικό πρόσημο κλείνει ο απολογισμός του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου το 2018, σύμφωνα με τον καλλιτεχνικό διευθυντή του, Βαγγέλη Θεοδωρόπουλο, γεγονός που αποδεικνύεται τόσο από την αύξηση του αριθμού των θεατών όσο και από τα ποσοστά πληρότητας των χώρων και την αύξηση των εσόδων.

"Φεστιβάλ κινηματογράφου σημαίνει ζύμωση, γιορτή, κοινός τόπος, συνάντηση, ιδέες, συναισθήματα, σημαίνει αφορμή και όχημα να δούμε,να ακούσουμε και να αφουγκραστούμε ο ένας τον άλλο" διάβαζε σε εμφανώς βελτιωμένα ελληνικά η γενική διευθύντρια του Φεστιβάλ, Ελίζ Ζαλαντό.

Πήγα  την επομένη της πρεμιέρας.  Σειρά  πρώτη,   θέση επτά.   Άριστη τοποθέτηση. Ορίζοντας ανοικτός προς τη σκηνή.   Επάνω της αραδιασμένες  δέκα- δώδεκα καρέκλες. Από ψηλά κρέμονται  τρία κατεστραμμένα  παράθυρα   στραμμένα  στο κοινό , σύμβολα  της  μαύρης εποχής που κουρέλιασε  χειρότερα  μια, ήδη,  διάτρητη  χώρα απ’  τις σφαίρες του Β΄ Παγκοσμίου  Πολέμου κι ένα μισοφαγωμένο δάπεδο, πες  μωσαϊκό βημάτων ανθρώπων εξουσίας, πολύπαθων μεταναστών- προσφύγων, ανταρτών – μελών  του Δημοκρατικού Στρατού και, ασφαλώς,  τρομαγμένων πολιτών-θυμάτων του εμφύλιου σπαραγμού  (1945-1949).

Σελίδα 1 από 827