23 Οκτώβριος 2018

RSS Facebook Twitter

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την απόφαση της βουλής της ΠΓΔΜ για τη συνταγματική αναθεώρηση χαιρετίζει το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών, δηλώνοντας παράλληλα ότι η Γερμανία θα συνεχίσει να βοηθά τις δύο χώρες προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία για την επίλυση του ονοματολογικού.

Συνεδριάζει σήμερα το Εθνικό Συμβούλιο στην Κύπρο, εν όψει της συνάντησης που θα έχει ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, την Παρασκευή.

Διαρκής υπενθύμιση της φρίκης του ναζισμού θα αποτελέσει το Μουσείο Ολοκαυτώματος που θα γίνει στη Θεσσαλονίκη, τόνισε η υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης, Κατερίνα Νοτοπούλου, στη διάρκεια εκδήλωσης με αφορμή τον εορτασμό των επετείων της 26ης και της 28ης Οκτωβρίου στην πόλη.

Το θέμα της σχολικής στέγης στη Θεσσαλονίκη και ευρύτερα στη Μακεδονία και τη Θράκη συζητήθηκε στη συνάντηση εργασίας της υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας - Θράκης, Κατερίνας Νοτοπούλου με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Κτιριακές Υποδομές ΑΕ, Ιωάννη Χαρωνίτη.

Συνεδριάζει για πρώτη φορά, αύριο Τρίτη, η ειδική επιτροπή εμπειρογνωμόνων που συστάθηκε στο υπουργείο Εσωτερικών για το θέμα της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού, με επίκεντρο όσους έφυγαν από τη χώρα τα τελευταία χρόνια, εξαιτίας της κρίσης.

Τη «νέα προσφυγική ανθρωποθυσία στο βωμό του ρατσισμού, των ευρωπαϊκών αντιπροσφυγικών πολιτικών, των κλειστών συνόρων της Ευρώπης- Φρούριο και των συμφερόντων του κεφαλαίου» καταγγέλλει η ΛΑΕ, σε ανακοίνωσή της για την ανατροπή βάρκας 6 μέτρων που μετέφερε 30 πρόσφυγες, στους οποίους συμπεριλαμβάνονταν ακόμα και βρέφη, κοντά στην Τουρκία στα ανοιχτά της Κω.

Βέβαιος ότι η κυβέρνηση θα διατηρήσει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία για να ολοκληρώσει την τετραετία, ακόμη και στην περίπτωση που ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες αποχωρήσουν από την κυβέρνηση, εμφανίστηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, τονίζοντας πως θα γίνουν τον Μάιο οι εκλογές.

Την πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης να μην περικόψει τις συντάξεις σχολιάζει η γερμανική αριστερή εφημερίδα «Neues Deutschland» σχολιάζοντας πως «τουλάχιστον για μια φορά τα πράγματα δεν γίνονται χειρότερα».

«Είναι μάλλον θέμα πολιτικής επιβίωσης για την αριστερή κυβέρνηση της Ελλάδας υπό τον Αλέξη Τσίπρα.

Σε εξέλιξη είναι η συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου των Ανεξάρτητων Ελλήνων στο Συνεδριακό Κέντρο «Νικόλαος Γερμανός» στη ΔΕΘ, με την εισηγητική ομιλία του προέδρου του κόμματος, Πάνου Καμμένου.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος σχολίασε σε μέσο κοινωνικής δικτύωση τις πιθανές προεκτάσεις από την απόφαση της χώρας μας να επεκτείνει μερικώς την αιγιαλίτιδα ζώνη της εκτός αιγαίου.

Σελίδα 1 από 758