10 Απρίλιος 2020

RSS Facebook Twitter

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«H συνεννόηση και ο συντονισμός των Αρχών της Θεσσαλονίκης στέλνει στην κοινωνία το μήνυμα της ενιαίας γραμμής. Είναι σημαντικό ότι στην πόλη υπάρχει σύμπνοια και αποφεύχθηκαν πρωτοβουλίες που μπερδεύουν τους πολίτες. 

«Η Ευρώπη δεν διαλύθηκε αλλά δεν μας ενθουσίασε κιόλας, περίμενα να υπάρχει μεγαλύτερο περίσσευμα καρδιάς. 

Την έντονη αντίθεσή του στην απόφαση του Eurogroup εκφράζει το ΜέΡΑ 25 με ανακοίνωσή του επικρίνοντας ταυτόχρονα και τους ηγέτες των εννιά χωρών του νότου που «πούλησαν το ευρωομόλογο».

Ολοκληρώθηκε η τηλεδιάσκεψη των υπουργών Οικονομικών των κρατών-μελών του Eurogroup. Σε λίγο θα δοθεί συνέντευξη Τύπου από τον πρόεδρο του Eurogroup Μάριο Σεντένο. 

Για τον Σεπτέμβριο, κανονικά, προγραμματίζεται η διεξαγωγή της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης, όπως ενημέρωσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ο πρόεδρος της ΔΕΘ- Helexpo, Τάσος Τζήκας, ο διευθύνων σύμβουλος Κυριάκος Ποζρικίδης

Η κατάσταση θα γίνει μη αναστρέψιμη αν η κυβέρνηση δεν χρηματοδοτήσει άμεσα την πραγματική οικονομία, υποστήριξε σε συνέντευξή της στο Open η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου.

Η πολιτεία έχει λάβει δύσκολες αποφάσεις προκειμένου να αποφευχθεί χωρίς εξαιρέσεις ο συγχρωτισμός των πολιτών και μετάδοσης του ιού, τόνισε κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Λουίτζι ντι Μάιο βλέπει στην κρίση του κορονοϊού κίνδυνο για την ύπαρξη της Ευρώπης.

Ολοκληρώθηκε η συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας με τίτλο κατεπείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κινδύνου διασποράς του κορονοϊού covid 19, τη στήριξη της κοινωνίας και της επιχειρηματικότητας και τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας της αγοράς και της δημόσιας διοίκησης.

Η πανδημία του κορονοϊού δεν πρέπει να αποτελεί "λευκή επιταγή" προκειμένου να καταπατηθούν τα ανθρώπινα δικαιώματα, προειδοποίησε σήμερα η Ύπατη Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Μισέλ Μπατσελέτ, επικρίνοντας τις "απεριόριστες εξουσίες" που έχουν υιοθετήσει ορισμένες χώρες.

Σελίδα 1 από 891