Παρασκευή, 03 Ιανουάριος 2020 09:12

7 μυστικά για ένα τακτοποιημένο σπίτι

Η καθημερινότητα απαιτητική, ο ελεύθερος χρόνος λίγος, οι υποχρεώσεις της δουλειάς και των παιδιών πολλές. Είναι λογικό να μην θέλετε τον χρόνο που περνάτε στο σπίτι να τον αφιερώνετε σε ατελείωτες ώρες καθαριότητας. Το να κρατάτε το σπίτι καθαρό μπορεί να μην είναι τελικά και τόσο δύσκολο.

Η οργάνωσή και η καθαριότητα του σπιτιού που κάποιες φορές μοιάζουν με άθλο, μπορεί με τις παρακάτω καθημερινές συνήθειες να γίνει πολύ εύκολη!


Στρώνετε το κρεβάτι σας κάθε πρωί
Το να στρώνουμε το κρεβάτι μας καθημερινά δίνει αμέσως στο υπνοδωμάτιο μια αίσθηση τάξης και ηρεμίας. Αν δεν προλαβαίνετε να το κάνετε τέλεια, αερίστε καλά τον χώρο και σκεπάστε το κρεβάτι με τις κουβέρτες ή το πάπλωμα, ώστε να δείχνει τακτοποιημένο.

 

Μην αφήνετε πιάτα στο νεροχύτη
Μια βασική συνήθεια για να είναι το σπίτι περιποιημένο είναι να μην μένουν ποτέ βρώμικα πιάτα στον νεροχύτη. Πλένετε τα πιάτα που χρησιμοποιήσατε μέσα στην ημέρα, ενώ αν έχετε πλυντήριο πιάτων βάλτε μέσα τα βρώμικα πιάτα, μαχαιροπίρουνα και κατσαρολικά αμέσως μόλις τα χρησιμοποιήσετε. Αν τα αφήνετε να μαζευτούν και να γίνουν... βουνό τότε το πλύσιμο θα είναι ακόμα πιο δύσκολο.

Οργανώνετε το ψυγείο μια φορά την εβδομάδα
Δοκιμάστε να πετάτε τα φαγητά σε τάπερ που είναι πολλών ημερών και έχουν χαλάσει, τρόφιμα που έχουν λήξει, παλιά αναψυκτικά, βαζάκια με σάλτσες ή μαρμελάδες και πολλά άλλα. Αυτό θα κάνει πολύ πιο εύκολη την οργάνωσή του ψυγείου και δεν θα είναι τόσο δύσκολο να χωρέσετε μέσα τα φρέσκα προϊόντα που μόλις φέρατε από το σούπερ μάρκετ.

Να καθαρίζετε την κουζίνα όσο μαγειρεύετε


Όσο ψήνετε το φαγητό μπορείτε να πλένετε τα μπολ ή τα μικρότερα κατσαρολάκια που χρησιμοποιήσατε για την προετοιμασία του.

 Όσο βράζουν τα μακαρόνια μπορείτε να καθαρίζετε τον πάγκο της κουζίνας ή με ένα υγρό πανί τις κεραμικές εστίες που λερώθηκαν κατά την προετοιμασία. Κάνοντας αυτές τις μικρές κινήσεις, θα έχετε στο τέλος έτοιμο φαγητό και καθαρή κουζίνα.

Βάζετε συχνά πλυντήριο
Μην αφήνετε τα ρούχα να συσσωρεύονται στο καλάθι σας. Τα ρούχα ιδιαίτερα τους χειμερινούς μήνες στεγνώνουν πιο δύσκολα και μπορεί να δυσκολευτείτε  Βάζετε συχνά πλυντήριο, ενώ αν ανησυχείτε για το ρεύμα, βρείτε τη ρύθμιση για «γρήγορο πλύσιμο» όταν τα ρούχα θέλουν απλά ένα φρεσκάρισμα, ή το «οικονομικό πρόγραμμα» όταν δεν είναι φουλ γεμάτο.

Μην αφήνετε τις δουλειές να μαζεύονται
Πετάξτε τις συσκευασίες μόλις τελειώσετε να τρώτε, εάν παραγγείλατε φαγητό. Περάστε με τη σφουγγαρίστρα το μπάνιο όταν τελειώσετε το ντους και ανοίξτε το παράθυρο για να μη μαζευτεί υγρασία. Όσο κουρασμένοι κι αν είστε βάλτε τα ρούχα που φορούσατε στην ντουλάπα ή στα άπλυτα. Μην αφήνετε να μαζευτούν οι δουλειές και θα δείτε ότι θα είναι πιο εύκολο να διατηρήσετε το σπίτι σας τακτοποιημένο.

Όλα να έχουν την θέση τους
Για να τακτοποιήσετε το σπίτι εύκολα, οργανώστε το έτσι ώστε όλα να έχουν τη θέση τους. Τα κλειδιά σας, τα καλλυντικά σας, τα φάρμακα στο σπίτι, τα προϊόντα καθαρισμού, ακόμα και τα ψιλά που βγάζετε από τις τσέπες σας κάθε φορά που επιστρέφετε σπίτι. Αν δεν υπάρχουν πράγματα σκόρπια από εδώ και από εκεί, το περιβάλλον θα αποπνέει τάξη και ηρεμία.

.nooz.gr/

blog comments powered by Disqus
αρχή της σελίδας