11 Δεκέμβριος 2019

RSS Facebook Twitter

Διαβάστε επίσης

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Οπτικά και ακουστικά αποτυπώματα από πόλεις των Βαλκανίων θα παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια του δεύτερου σεμιναρίου CREABALK (CREATIVE BALKANS), με τίτλο «Showing, Seeing, Hearing Balkan Cities», το οποίο φέτος θα διεξαχθεί από αύριο Πέμπτη 12 έως και το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2019, στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης και στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Νέο νομοθετικό πλαίσιο για μετεγγραφές των φοιτητών προετοιμάζει το υπουργείο Παιδείας με στόχο μάλιστα να ισχύσει από το ερχόμενο ακαδημαϊκό έτος

Με ένα «Αλφαβητάρι οικονομικών», σκοπός του οποίου είναι η εξοικείωση των μαθητών με βασικές οικονομικές δραστηριότητες της καθημερινότητας, θα δοθεί η πρώτη μάχη κατά του οικονομικού αναλφαβητισμού στη χώρα μας.

Ο Φώτης Παπαναστασίου ειναι σίγουρα από τους πιο καταξιωμένους Ειδικούς Παιδαγωγούς στην Ελλάδα αφού έχει καταφέρει να ανοίξει την πόρτα της Ειδικής αγωγής και με απλό λόγο να βοηθήσει εκπαιδευτικούς, γονείς, παιδιά και ενήλικες να καταλάβουν τι είναι οι Ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, όπως οι Μαθησιακές Δυσκολίες & η ΔΕΠΥ (Διαταραχή Ελλειματικής Προσοχής ή/και Υπερκινητικότητας), & με ποιους τρόπους μπορούμε να παρέμβουμε είτε ως εκπαιδευτικοί είτε ως γονείς.

Πολύ συχνά η Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής ή/και Υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ) εμφανίζεται μαζί με διαταραχές άγχους. Το ένα τέταρτο των παιδιών με ΔΕΠΥ θα παρουσιάσουν μια αγχώδη διαταραχή. Ομοίως το ένα τέταρτο των παιδιών με διαταραχές άγχους εκδηλώνουν και συμπτώματα της ΔΕΠΥ.  Η παραπάνω διαπίστωση αφορά όλα τα είδη διαταραχών άγχους, όπως τη γενικευμένη αγχώδη διαταραχή, τη διαταραχή πανικού, το άγχος αποχωρισμού, την κοινωνική αγχώδη διαταραχή κ.ά.

Λίγο καιρό πριν είχε τιμηθεί και με το βραβείο «The Freedom Literacy Award»

Τη διάθεση 63.500 ωρών για την πρόσληψη ωρομίσθιου προσωπικού μουσικών εξειδικεύσεων, προκειμένου να καλυφθούν ανάγκες των μουσικών σχολείων της χώρας, ανακοίνωσε η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη. 

Ταυτόχρονα, πάντως, το υπουργείο Παιδείας προετοιμάζει και νέες ρυθμίσεις όσον αφορά στην αναθεώρηση του πλαισίου υπηρεσιακών μεταβολών των εκπαιδευτικών

Διακοπές Χριστουγέννων 2019: Ξεκούραση για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Ξηλώνει" το σχέδιο για περιφερειακές εξετάσεις για το απολυτήριο Λυκείου η κυβέρνηση, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Έθνους της Κυριακής, με αποτέλεσμα οι μαθητές της τρίτης Λυκείου να εξεταστούν όπως τα προηγούμενα χρόνια από τους καθηγητές του σχολείου τους, ενώ για το θέμα θα εκδοθεί σχετική υπουργική απόφαση.

Σελίδα 1 από 184