23 Αύγουστος 2019

RSS Facebook Twitter

Διαβάστε επίσης

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αντίθετα, οι βάσεις στις οικονομικές σχολές του 4ου πεδίου αναμένεται να ανέβουν, σύμφωνα με πληροφορίες - 1 στους 4 θα μπει φέτος στο Πανεπιστήμιο με βαθμολογία κάτω από τη βάση - Τρίτη ή αργότερο Τετάρτη τα αποτελέσματα

Θερινό Σχολείο με θέμα «Summer school on Autonomous Systems (cars & drones)» διοργανώνει, από τη Δευτέρα 26 έως την Παρασκευή 30 Αυγούστου 2019, το Εργαστήριο Τεχνητής Νοημοσύνης και Ανάλυσης Πληροφοριών 

Πέμπτη, 22 Αύγουστος 2019 08:45

Πότε ανακοινώνονται οι βάσεις 2019

Παραδοσιακά, οι βάσεις ανακοινώνονται την τελευταία βδομάδα του Αυγούστου, κάτι που όπως φαίνεται θα ισχύσει και την παρούσα χρονιά.

Με τα περισσότερα μετάλλια από κάθε άλλη χρονιά, πέντε στον αριθμό, επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη από τον 26ο Διεθνή Διαγωνισμό «International Mathematics Competition-IMC», στο Μπλαγκόεβγκραντ της Βουλγαρίας ομάδα φοιτητών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου (ΑΠΘ).

Επτά Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Ελλάδας βρίσκονται ανάμεσα στα καλύτερα του κόσμου, σύμφωνα με την ετήσια λίστα της «Κατάταξης της Σαγκάης» (ShanghaiRanking) - μία από σημαντικότερες παγκόσμιες κατατάξεις.

Το καλοκαίρι για τους περισσότερους φοιτητές συνεπάγεται το τέλος του έτους και την έναρξη των διακοπών. Για λιγοστούς, όμως, σημαίνει συμμετοχή σε διεθνείς επιστημονικούς διαγωνισμούς. 

Ειδικό πρόγραμμα άσκησης υπαίθρου προπτυχιακών φοιτητών της Σχολής Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Γεωεπιστημών του Πεκίνου πραγματοποιείται στη Λέσβο για τέταρτη χρονιά στο πλαίσιο συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Το Εθνικό Παρατηρητήριο Δασικών Πυρκαγιών(ΕΠαΔαΠ) του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης παράγει τεχνολογικά εργαλεία που με όπλο τη δορυφορική παρατήρηση δεν επιτρέπουν τις καταπατήσεις ύστερα από μια δασική πυρκαγιά, λέει στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM» ο ο επιστημονικά υπεύθυνος του ΕΠαΔαΠ, καθηγητής Ιωάννης Γήτας, διευθυντής του Εργαστηρίου Δασικής Διαχειριστικής και Τηλεπισκόπησης του Τμήματος Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του ΑΠΘ.

«Εμείς δεν οραματιζόμαστε αστυνομοκρατούμενα πανεπιστήμια. Ο στόχος μας είναι να λειτουργήσει η διάταξη αποτρεπτικά. Ούτε θέλουμε οι αστυνομικοί να είναι σε ρόλο "μπαμπούλα".

Οι προτάσεις για τη μετεγκατάσταση του 1ου Πρότυπου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης, το κτίριο του οποίου -επί της οδού Αρχαιολογικού Μουσείου 29- κρίθηκε ακατάλληλο λόγω προβλημάτων στατικότητας, θα εξεταστούν σε σύσκεψη των συναρμόδιων φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης και του υπουργείου Παιδείας, που θα πραγματοποιηθεί αύριο στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας.

Σελίδα 1 από 172