04 Απρίλιος 2020

RSS Facebook Twitter

Παρασκευή, 06 Δεκέμβριος 2019 12:00

Classic blue: Το χρώμα της Pantone για το 2020 φέρνει στα looks αρμονία και αυτοπεποίθηση

Είναι επίσημο: το 2020 βάφεται στα μπλε, και συγκεκριμένα στην απόχρωση Classic Blue που ανέδειξε η διάσημη αμερικάνικη εταιρεία Pantone.

Μπορεί ο περσινός «νικητής», το φωτεινό κοραλί να μην κατάφερε να αποκτήσει μεγάλη επιρροή στη μόδα ή στη διακόσμηση, αλλά το κλασικό μπλε είχε εξ’ αρχής άλλο εκτόπισμα -πιο εύκολο, πιο κομψό, πιο επίκαιρο.

Η Pantone περιγράφει το χρώμα σαν ένα στοιχείο που ηρεμεί, καθησυχάζει, συμβολίζει τη σταθερότητα, την αρμονία και την επικοινωνία -ένα universal χρώμα που μοιάζει με επιστροφή σε κάτι γνώριμο.

«Ένα μπλε χωρίς όρια, που θυμίζει τον απέραντο νυχτερινό ουρανό, το Pantone 19-4052 Classic Blue μας ενθαρρύνει να δούμε πέρα από το προφανές, να εξελίξουμε τη σκέψη μας και να ανοίξουμε κανάλια επικοινωνίας. Ζούμε σε καιρούς όπου χρειάζεται η εμπιστοσύνη και η πίστη και το κλασικό μπλε συμβολίζει αυτή τη σταθερά, την αυτοπεποίθηση».

Ο νικητής της  Pantone ανακηρύσσεται κάθε χρόνο μετά από ανάλυση στατιστικών trend forecasting και επιλέγεται με βάση το τι συμβαίνει στην παγκόσμια κουλτούρα.

Πάντως, το χρώμα είχε εμφανιστεί ήδη στα catwalks των μεγάλων οίκων για τη σεζόν Spring/Summer 2020 και είχε ήδη αναδειχθεί ως μία από τις πιο hot αποχρώσεις της ερχόμενης άνοιξης.

Όσον αφορά το styling, δε χρειάζεται να σκεφτείτε πολύ -συνδυάζεται όπως όλα τα υπόλοιπα μπλε, μόνο που δεν είναι τόσο ευέλικτο όσο το γαλάζιο.

Με άνετο τζιν και sneakers, σε ένα total blue classy κοστούμι, σε φόρεμα, μίντι φούστα ενώ αναδεικνύεται μοναδικά με λευκό ή απαλό ροδακινί.

Ανάμεσα στους οίκους που συμπεριέλαβαν το κλασικό μπλε στις συλλογές τους ήταν οι Balenciaga, Stella McCartney, Marc Jacobs, The Row, και Staud.

 

 

(bovary.gr)

blog comments powered by Disqus
thesspress

thesspress

[email protected]