07 Δεκέμβριος 2019

RSS Facebook Twitter

Διαβάστε επίσης

Κυριακή, 14 Ιούλιος 2019 17:15

Νότης Μηταράκης: Θα σταλεί το συντομότερο δυνατόν ο επανυπολογισμός των συντάξεων, βάσει του νόμου Κατρούγκαλου

«Ο επανυπολογισμός των συντάξεων είναι ήδη εν εξελίξει και θα σταλεί το συντομότερο δυνατόν, προκειμένου να γνωρίζουν οι συνταξιούχοι την προσωπική διαφορά που τους δημιούργησε ο νόμος Κατρούγκαλου. 

Διαφάνεια σε όλα» δήλωσε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Νότης Μηταράκης, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΙ για πολλά θέματα, με έμφαση στο ασφαλιστικό και το μέλλον των συντάξεων.

Εν συνεχεία, ερωτηθείς σχετικά με τις επικουρικές συντάξεις, ο κ. Μηταράκης σημείωσε ότι: «Ο σημερινός ασφαλισμένος ή ο σημερινός συνταξιούχος δεν θα βιώσουν κανέναν κίνδυνο όσον αφορά το ύψος των επικουρικών συντάξεων. Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε με κινδυνολογία προεκλογικά να δημιουργήσει ένα άγχος στους ασφαλισμένους, που, όμως, τελικά, δεν υφίσταται …. Όπως έχει αναφερθεί ήδη από τον κ. Μητσοτάκη, το όποιο κόστος από τη μετάβαση στο νέο επικουρικό σύστημα, θα καλυφθεί από το κράτος. Δεν τίθεται κανένας κίνδυνος για το ύψος των επικουρικών συντάξεων».

Κλείνοντας, ο κ. Μηταράκης τόνισε πως σε βάθος χρόνου η εγγύηση των συντάξεων εξαρτάται τόσο από την αύξηση της απασχόλησης, όσο και από το ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας και το μέσο μισθό. «Αυτές οι τρεις παράμετροι είναι βασική προτεραιότητα της νέας κυβέρνησης, με στόχο την επανεκκίνηση της οικονομίας» διευκρίνισε.

blog comments powered by Disqus
thesspress

thesspress

[email protected]