22 Φεβρουάριος 2019

RSS Facebook Twitter

Διαβάστε επίσης

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σύμφωνα με την απόφαση της Υφυπουργού Οικονομικών κ. Κατερίνας Παπανάτσιου, οι Τράπεζες υποχρεούνται να παρέχουν ενημέρωση στις φορολογικές αρχές για όλους τους τύπους των τραπεζικών προϊόντων που έχουν φυσικά και νομικά πρόσωπα σε αυτές εφόσον τους ζητείται.

Στα 29.700 ευρώ διαμορφώνεται το ποσό του χρέους με το οποίο κάθε Έλληνας επιβαρύνεται έναντι δανειστών από το εξωτερικό, ποσό διπλάσιο περίπου του μέσου όρου του ετήσιου 

Στο 30,123 εκατ. ανήλθε ο αριθμός των τουριστών που επισκέφθηκε τη χώρα μας το 2018, με την εισερχόμενη τουριστική κίνηση 

Με τροπολογία της υπουργού Εργασίας, Έφης Αχτσιόγλου, αυξάνεται η αμοιβή σε προγράμματα κοινωφελούς εργασίας στο ύψος του κατώτατου μισθού.

Τρόικα και τραπεζίτες φέρονται να διαφωνούν με βασικές ρυθμίσεις του σχεδίου που έχει αποστείλει η κυβέρνηση προς τους δανειστές για το πλαίσιο που θα αντικαταστήσει τον ν. Κατσέλη. Ωστόσο όλοι συμφωνούν ότι τελικά θα βρεθεί η χρυσή τομή και το σχετικό νομοσχέδιο θα πάει προς ψήφιση στην Βουλή την επόμενη εβδομάδα και πριν εκπνεύσει ο ν. Κατσέλη – λήγει στις 28 Φεβρουαρίου.

Άνοδο του αριθμού των εγγεγραμμένων ανέργων κατά περίπου 2%, κατέγραψε ο ο ΟΑΕΔ για τον Ιανουάριο, τον μήνα που ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εργασίας, η αύξηση του κατώτατου μισθού.

Σε οκτώ διαπιστώσεις - SOS για τον κατώτατο μισθό και για τις τριετίες, οι οποίες – μαζί με το επίδομα γάμου - επί της ουσίας περνούν οριστικά στο χρονοντούλαπο, καταλήγουν έγκυροι νομικοί μέσα από την ανάλυση της πρόσφατης εγκυκλίου Αχτσιόγλου.

Συνολικά 259.631 νοικοκυριά -δηλαδή περισσότεροι από 667.000 ωφελούμενoυς- αφορά το επίδομα ενοικίου, με συνολικό ετήσιο προϋπολογισμό 300 εκατ. ευρώ. 

Ακόμη και στην πιο ποιοτική αγροτική γη της χώρας επιτρέπει η κυβέρνηση να στηθούν εργοστάσια επεξεργασίας φαρμακευτικής κάνναβης, ξεπερνώντας το… δόγμα «δεν θα ξηλωθούν ροδάκινα για την κάνναβη».

Κακομεταχείριση και άθλιες συνθήκες διαβίωσης για πρόσφυγες και μετανάστες διαπιστώνει η Επιτροπή για την Πρόληψη των Βασανιστηρίων του Συμβουλίου της Ευρώπης. Η εφημερίδα Tageszeitung του Βερολίνου αναφέρεται εκτενώς στις αιτιάσεις από το Στρασβούργο. «Η Επιτροπή για την Πρόληψη των Βασανιστηρίων επικρίνει την Ελλάδα» επιγράφεται σχετικό δημοσίευμα, το οποίο επισημαίνει: «Η σημερινή έκθεση βασίζεται σε μία επίσκεψη (της επιτροπής) τον Απρίλιο του 2018. Ιδιαίτερα ο καταυλισμός προσφύγων στο Φυλάκιο, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, είναι υπερπλήρης, σύμφωνα με την έκθεση. Στο Φυλάκιο βρίσκεται και ένα από τα hotspots που έχουν δημιουργηθεί με τη συνδρομή της ΕΕ για την καταγραφή των προσφύγων. Σε ένα κελί διαμένουν σχεδόν 95 άνθρωποι, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει περισσότερος χώρος από ένα τετραγωνικό μέτρο για τον καθένα. Οι συνθήκες διαβίωσης θεωρούνται φρικτές».

Σελίδα 1 από 894