26 Απρίλιος 2019

RSS Facebook Twitter

Διαβάστε επίσης

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η τιμή του πετρελαίου μπρεντ ξεπέρασε σήμερα τα 75 δολάρια το βαρέλι για πρώτη φορά φέτος καθώς οι ανησυχίες για την ποιότητα του αργού οδήγησαν στην αναστολή μέρους των ρωσικών εξαγωγών πετρελαίου την ώρα που οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να ενισχύσουν τις κυρώσεις σε βάρος του Ιράν.

Πάνω από τα 75 δολάρια το βαρέλι κινείται σήμερα, Πέμπτη, για πρώτη φορά μέσα στο 2019 η τιμή του αργού τύπου μπρεντ, καθώς η απόφαση των ΗΠΑ για ολικό εμπάργκο στις ιρανικές εξαγωγές έχει επαναφέρει στο προσκήνιο ανησυχίες για στενότητα προσφοράς. Η άνοδος του αμερικανικού αργού είναι οριακή, στον απόηχο στοιχείων για μεγάλη αύξηση της αμερικανικής παραγωγής.

Στα 4 δισ. ευρώ ανήλθε το 2018 η παραγωγή ασφαλίστρων ζωής, υγείας και ζημιών των ελληνικών ασφαλιστικών εταιρειών, καταγράφοντας αύξηση 1,75% σε σχέση με το 2017.

Με τρία βασικά βήματα αναμένεται να ολοκληρώνεται η ηλεκτρονική διαδικασία ένταξης στη ρύθμιση των 120 δόσεων για τα χρέη προς τα ασφαλιστικά Ταμεία.

Δεν χρειάζεται να υποβάλουν αίτηση τα νομικά πρόσωπα για την επιστροφή φόρου εισοδήματος, όπως αναφέρεται σε σχετική απόφαση της ΑΑΔΕ με την οποία τροποποιείται προηγούμενη απόφαση.

 

Σε αναλυτική τοποθέτηση αναφορικά με τα αποτελέσματα του 2018 που ανακοινώθηκαν χθες προχώρησε απόψε η ΔΕΗ, κάνοντας λόγο για αδικαιολόγητους χαρακτηρισμούς και υπερβολές από παράγοντες του δημοσίου βίου και σημειώνοντας ότι η διοίκηση είναι σε εγρήγορση ώστε, αν χρειαστεί, να λάβει πρόσθετα μέτρα.

Ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) ανακοίνωσε ότι αύριο, 25 Απριλίου 2019, θα πιστωθεί το υπόλοιπο καταβλητέο ποσό που παρουσιάστηκε μειωμένο σε λογαριασμούς μικρής μερίδας συνταξιούχων, λόγω τεχνικού προβλήματος στο αρχείο πληρωμών.

Παρατείνεται έως την Παρασκευή 3 Μαΐου 2019 η προθεσμία καταβολής των δόσεων ρύθμισης που λήγουν στις 30 Απριλίου 2019, ανακοίνωσε η διοίκηση του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) σχετικά με τους οφειλέτες του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ).

Με περιορισμένους κόφτες θα είναι η νέα έκτακτη ρύθμιση οφειλών προς την εφορία.

Το ποσό των 110,4 εκατ. ευρώ θα καταβάλει σήμερα ο ΟΠΕΚΕΠΕ σε 69.967 δικαιούχους, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Οργανισμός.

Σελίδα 1 από 721