08 Απρίλιος 2020

RSS Facebook Twitter

Πέμπτη, 26 Μάρτιος 2020 13:48

Κινητοποιήθηκαν γιατροί και εργαζόμενοι στην Ιταλία

Απεργιακές κινητοποιήσεις πραγματοποίησαν γιατροί και νοσηλευτές στην Ιταλία, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομειακά ιδρύματα της χώρας.

Οι γιατροί στέκονται ενάντια στα μέτρα της Κυβέρνησης Κόντε που άφησε ανοικτές μεγάλες παραγωγικές μονάδες στην χώρα με τους εργαζόμενους να συνωστίζονται σε μικρούς χώρους, προκαλώντας εκ νέου διασπορά του ιού, με τις όποιες προσπάθειες των γιατρών για περιορισμό του να μην έχουν αποτέλεσμα.

Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία δεν παράτησαν τις θέσεις τους για να απεργήσουν, το έκαναν μέσα στην πρώτη γραμμή πάνω από τους ασθενής σταματώντας ενδεικτικά για λίγα λεπτά κρατώντας την ταμπέλα: Εμείς δεν μπορούμε να απεργήσουμε, κάντε το εσείς για εμάς.

Μέχρι εχθές η κατάσταση των γιατρών στην Ιταλία ήταν απογοητευτική, καθώς υπολογίζεται ότι λόγω ελλείψεων σε μέτρα υγιεινής και προστασίας, έχουν προσβληθεί από τον ιό 6.000 γιατροί και τουλάχιστον 31 γιατροί διαφόρων ηλικιών είχαν καταλήξει. Μόνο από την Τρίτη «χάθηκαν» 6... Επίσης, σε υγειονομικούς που είναι σε καραντίνα καταστρατηγείται το 14ήμερο, προκειμένου να έρθουν γρηγορότερα στα νοσοκομεία.

Την εξαντλητική καθημερινότητα για τους υγειονομικούς ανέδειξε και η είδηση της αυτοκτονίας μιας 34χρονης νοσοκόμας που δούλευε σε ΜΕΘ στο Νοσοκομείο του Σαν Τζεράρντο στην πόλη Μόντσα, κοντά στο Μιλάνο. Η νεαρή εργαζόμενη αυτοκτόνησε την Τρίτη, ενώ το συνδικάτο της κατήγγειλε ότι η κοπέλα είχε διαγνωστεί θετική στον ιό και «ζούσε μες στο ανυπόφορο άγχος από το φόβο ότι είχε μολύνει άλλους...».

 

blog comments powered by Disqus
ThessPress

ThessPress

[email protected]