01 Απρίλιος 2020

RSS Facebook Twitter

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέμπτη, 05 Δεκέμβριος 2019 14:30

Πεντάγωνο: Οι ΗΠΑ απέσυραν τα στρατεύματά τους από τη βορειοανατολική Συρία

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ολοκλήρωσαν την απόσυρση των στρατευμάτων τους από την βορειοανατολική Συρία, μετακινώντας σε πιο ασφαλεις θέσεις στη χώρα περί τα 600 στρατεύματα, δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Μαρκ Έσπερ.

Οι δηλώσεις του Αμερικανού υπουργού, σε συνέντευξή του στο Reuters,  ίσως σηματοδοτούν το τέλος μιας περιόδου αναταραχής και αβεβαιότητας σχετικά με την αμερικανική στρατιωτική παρουσία στη Συρία, μετά την απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να αποσύρει τα στρατεύματα από την περιοχή, τον Οκτώβριο.

Εκτοτε, ο αριθμός των αμερικανικών στρατευμάτων στη Συρία μειώθηκε περίπου κατά 40%, από 1.000 αρχικά. Σε κάθε περίπτωση, ο Έσπερ υποστήριξε ότι διατηρεί τη δυνατότητα να προσθέτει ή να αφαιρεί μικρό αριθμό στρατευμάτων στη Συρία. Άφησε ωστόσο να εννοηθεί ότι ο αριθμός των στρατευμάτων θα είναι σταθερά γύρω στα 600.

«Αν δούμε να συμβαίνουν πράγματα, μπορώ να ρυθμίσω σε μικρή κλίμακα τον αριθμό», σημείωσε ο Έσπερ, επιστρέφοντας από τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Λονδίνο.

Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας άφησε επίσης ανοιχτό το ενδεχόμενο να μειώσουν οι ΗΠΑ κι άλλο τα στρατεύματά τους στη Συρία, εφόσον οι Ευρωπαίοι σύμμαχοι συμβάλλουν στην αποστολή. «Διεξάγονται πολλές συζητήσεις στη Συμμαχία. Ίσως δούμε κάποιους συμμάχους να συμβάλλουν με στρατεύματα», υποστήριξε χωρίς να απαραίτητα να αναφέρεται σε επικείμενη εξέλιξη.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters

blog comments powered by Disqus
thesspress

thesspress

[email protected]