23 Οκτώβριος 2018

RSS Facebook Twitter

ΜΑΓΕΙΡΙΚΉ

Υλικά

Κυριακή, 29 Απρίλιος 2018 08:00

Πώς φτιάχνουμε την τέλεια ομελέτα;

Είναι το πιο εύκολο πιάτο για να ξεκινήσεις την ενασχόλησή σου με τη μαγειρική. 

Αυτό το κέικ το έχετε σίγουρα ονειρευτεί και έχετε σκεφτεί πόσο ωραία θα ήταν να υπήρχε. 

Στην ταινία “Η νύφη το ‘σκασε” η Julia Roberts εκτός από γαμπρό δεν μπορεί να επιλέξει και πώς της αρέσουν τα αβγά. Έχεις ή δεν έχεις μία αγαπημένη συνταγή, δες πώς να ετοιμάσεις τέλεια αβγά, βραστά, ποσέ, μάτια, ομελέτα και στραπατσάδα, αλλά και πώς να πετυχαίνεις αβγολέμονο και μαρέγκα.

Δευτέρα, 23 Απρίλιος 2018 18:45

Φράουλα… έρωτας σε μια μπουκιά

Δροσερές, λαχταριστές, ζουμερές, υπέροχα μυρωδάτες και πεντανόστιμες! 

 Όχι, αυτή δεν είναι ερώτηση παγίδα. Το πλιγούρι, είναι όντως διαφορετικό υλικό από το κουσκούς, ασχέτως αν πολλοί τα μπερδεύουν.

Συστατικά

Τετάρτη, 18 Απρίλιος 2018 10:50

Λαζάνια φούρνου με σπανάκι και φέτα

Υλικά
1 πακέτο λαζάνια πλατιά
1 συσκευασία σπανάκι σε φύλλα κατεψυγμένα (1000γρ.)
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
4 κουτ. σούπας κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4 κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
2 αβγά ελαφρά χτυπημένα
3 ντομάτες, σε λεπτές φέτες
1 ματσάκι βασιλικό ψιλοκομμένο
6 κουτ. σούπας βούτυρο
1 λίτρο γάλα
2 αβγά
300γρ. φέτα τριμμένη
100γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΥΛΙΚΑ
Διαδικασία
Ζεσταίνετε στη φωτιά ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνετε μέσα τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το κρεμμύδι και σοτάρετε για 1 λεπτό. Προσθέτετε το σπανάκι, αλατίζετε και σοτάρετε μέχρι να σωθούν τα υγρά από το τηγάνι. Αδειάζετε το περιεχόμενο του τηγανιού σε σουρωτήρι να στραγγίξουν εντελώς τα υγρά.

Για την μπεσαμέλ: Λιώνετε το βούτυρο σε κατσαρόλα και ρίχνετε το αλεύρι. Ψήνετε για λίγο ανακατεύοντας με αβγοδάρτη και προσθέτετε το γάλα. Συνεχίζετε να ανακατεύετε ζωηρά μέχρι να δέσει η κρέμα και εκτός φωτιάς ανακατεύετε τα αβγά, την κεφαλογραβιέρα και ανάλογο αλατοπίπερο στο τέλος.

Προσθέτετε μέσα στο στραγγισμένο σπανάκι το ¼ της μπεσαμέλ, τον άνηθο, τη φέτα και ανακατεύετε.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Απλώνετε δυο τρεις κουταλιές από την μπεσαμέλ στον πάτο ενός πυρίμαχου ταψιού και κάνετε μια πρώτη στρώση με λαζάνια. Απλώνετε πάνω τη μισή ποσότητα από το σπανάκι και κάνετε από πάνω του μια στρώση από φέτες ντομάτας. Αλατίζετε ελαφρά και πασπαλίζετε με βασιλικό.

Σκεπάζετε τις ντομάτες με δεύτερο στρώμα από λαζάνια, κάνετε δεύτερη στρώση από σπανάκι και σκεπάζετε με δεύτερη στρώση από ντομάτες, βασιλικό και τέλος με λαζάνια. Απλώνετε από πάνω την υπόλοιπη μπεσαμέλ, ισιώνετε και ψήνετε το φαγητό στον φούρνο για 40 λεπτά περίπου.

ΣΤΑΜΟΥΛΟΥ ΙΩΑΝΝΑ

Μια διαφορετική μπολονέζ που σίγουρα θα σας αφήσει ικανοποιημένες:

Καλοκαίρι χωρίς καλαμποκάκι λέει; Δεν λέει! 

Σελίδα 10 από 108