28 Ιανουάριος 2020

RSS Facebook Twitter

ΜΑΓΕΙΡΙΚΉ
Κυριακή, 03 Νοέμβριος 2019 21:45

Τάρτα μελιού

Συστατικά


ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ:
Λάμπρος Βακιάρος

Υλικά
500γρ. ρεβίθια, μουλιασμένα αποβραδίς
1 κουτ. σούπας μαγειρική σόδα
2/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
800γρ. μοσχάρι σε μερίδες
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
3 καρότα, σε κύβους
2 πιπεριές Φλωρίνης, σε χοντρά κομμάτια
1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
½ φλιτζάνι κρασί κόκκινο
2 συσκευασίες ντομάτα κονκασέ
1 κουτ. σούπας πάπρικα καπνιστή
1 κουτ. σούπας μέλι ή ζάχαρη
2 φύλλα δάφνης
6 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
1 συσκευασία σπανάκι baby

ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΥΛΙΚΑ
Διαδικασία
Σε μεγάλο σουρωτήρι σουρώνετε τα μουλιασμένα ρεβίθια και πασπαλίζετε με τη μαγειρική σόδα. Ανακατεύετε καλά ώστε η σόδα να πάει παντού και τα αφήνετε στο σουρωτήρι για 20 λεπτά.

Σε μεγάλη κατσαρόλα και σε δυνατή φωτιά ζεσταίνετε τη μισή ποσότητα ελαιολάδου και σοτάρετε το κρέας για περίπου 3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα. Αλατοπιπερώνετε και βγάζετε το κρέας από την κατσαρόλα.

Ρίχνετε στην κατσαρόλα το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σε μέτρια προς δυνατή φωτιά σοτάρετε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το καρότο και τις πιπεριές για 3-4 λεπτά. Αλατοπιπερώνετε.

Επαναφέρετε το κρέας στην κατσαρόλα, προσθέτετε τον πελτέ ντομάτας, ανακατεύετε ελαφρά, σβήνετε με το κρασί και περιμένετε να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Ξεπλένετε πολύ καλά τα ρεβίθια από τη σόδα και τα ρίχνετε στην κατσαρόλα με το κρέας. Ρίχνετε και την ντομάτα κονκασέ, την πάπρικα, το μέλι ή τη ζάχαρη, τα φύλλα δάφνης και ανακατεύετε.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200-210οC, στον αέρα. Αδειάζετε το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε μεγάλη γάστρα ή βαθύ πυρέξ, προσθέτετε το ζωμό και ανακατεύετε καλά. Κλείνετε με το καπάκι της γάστρας ή με αλουμινόχαρτο και ψήνετε στο φούρνο για 2,5 ώρες ή μέχρι να είναι πολύ μαλακά τα ρεβίθια. Το τελικό αποτέλεσμα θα πρέπει να είναι μια πηχτή ρεβιθάδα.

Όταν βγάλετε τη γάστρα από το φούρνο, ρίχνετε μέσα το σπανάκι και ανακατεύετε καλά μέχρι να μαραθεί. Σερβίρετε συνοδεύοντας με ψωμί και φέτα.

Σάββατο, 02 Νοέμβριος 2019 20:40

Κεφτεδάκια με σάλτσα μανιταριών

Υλικά

Τρίτη, 29 Οκτώβριος 2019 11:30

Wrap με κοτόπουλο και ελληνική σαλάτα

Συστατικά

Δευτέρα, 28 Οκτώβριος 2019 13:59

Η πιο νόστιμη, cosy μπροκολόσουπα

Ήρθε η εποχή της σούπας λοιπόν και όσοι είστε λάτρεις της διανύεται μια όμορφη περίοδο.

Κυριακή, 27 Οκτώβριος 2019 19:30

Γεμιστές γλυκοπατάτες

Συστατικά

Παρασκευή, 25 Οκτώβριος 2019 08:45

Πένες αραμπιάτα

Συστατικά

Συστατικά

Τετάρτη, 23 Οκτώβριος 2019 11:30

Σουβλάκι λαχανικών

Συστατικά

Τρίτη, 22 Οκτώβριος 2019 08:44

Μπρουσκέτες μήλου

Συστατικά

Σελίδα 9 από 84