10 Δεκέμβριος 2018

RSS Facebook Twitter

Διαβάστε επίσης

ΜΑΓΕΙΡΙΚΉ

Ποιο είναι το κατάλληλο σκεύος;

Κυριακή, 26 Αύγουστος 2018 19:15

Skinny Mojito

Συστατικά

Παρασκευή, 24 Αύγουστος 2018 18:45

Μπρουσκέτες με αχλάδι και blue cheese

Συστατικά

Τα κομμάτια στήθους κοτόπουλου με γλυκιά, πικάντικη σάλτσα και φρυγανισμένο σουσάμι, είναι ένα υπέροχο γεύμα για την οικογένειά σας.

Και έρχεται η μυρωδιά από την κουζίνα, ενώ είσαι με το μαγιό και το αλάτι. Και ξεχνάς τη δίαιτα και τον «περιορισμό» στα τηγανητά.

Ο τηγανητός κεφτές είναι το φαγητό που μας θυμίζει τα παιδικά μας καλοκαίρια και είναι συνυφασμένο με τα ανέμελα καλοκαίρια μιας (πολύ) πιο αθώας εποχής.

Ενα από τα πιο απολαυστικά και εύκολα φαγητά για μια μαγείρισσα που ξέρει από κουζίνα. 

Τα κεφτεδάκια κάνουν στόματα να ανοίγουν, μάτια να κλείνουν από απόλαυση και πιρούνια να δίνουν μάχη για τον τελευταίο.

Είναι το εθνικό μας σνακ και ένα από τα πρώτα φαγητά που συνδέσαμε με το τάπερ. Είναι, όμως, και το αγαπημένο φαγητό των παιδιών και πρωταγωνιστεί πάντα στα παιδικά πάρτι.

Οσο για εμάς τους μεγάλους, τα τηγανητά κεφτεδάκια είναι ο ιδανικός μεζές για να φάμε την χωριάτικη σαλάτα μας και τις τηγανητές πατάτες!

Εμείς, έχουμε την καλύτερη συνταγή για κεφτεδάκια νησιώτικα, με ούζο και δυόσμο. Έτσι τα φτιάχνουν στην Πάρο και στα νησιά και όταν τηγανίζονται, μοσχομυρίζουν όλα τα γύρω σοκάκια.

Μην τα φοβηθείτε, δοκιμάστε τα και ετοιμαστείτε για ένα νοστιμότατο flash back!

Δείτε τη συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου:

Υλικά συνταγής:

800 γραμ. κιμάς μοσχαρίσιος (ή ανάμεικτος μοσχάρι με χοιρινό)

3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί σε τρίμματα

2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια τριμμένα

1 ώριμη μεγάλη και σφιχτή ντομάτα τριμμένη

2 κ.σ. ξίδι από κρασί

4 κ.σ. ούζο

1 αυγό

1 κ.σ. δυόσμος αποξηραμένος

4-5 κ.σ. δυόσμος φρέσκος ψιλοκομμένος

1 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

λίγο αλεύρι

Εκτέλεση:

Για τα νησιώτικα κεφτεδάκια με ούζο, βάζουμε σε μια λεκάνη τον κιμά και τον περιχύνουμε με το ξίδι και το ούζο. Το ξίδι και το ούζο θα σπάσουν τις ίνες του κιμά και θα αφρατέψουν τα κεφτεδάκια. Τρίβουμε τα κρεμμύδια πάνω στον κιμά γιατί χρειαζόμαστε τα υγρά τους στη ζύμη. Τρίβουμε και τη ντομάτα μέσα στον κιμά.

Κάνουμε μια λακκούβα στον κιμά και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ρίχνουμε το αυγό, προσθέτουμε τα μυρωδικά και αλατοπιπερώνουμε με μπόλικο αλάτι. Ρίχνουμε και τα τρίμματα από το μπαγιάτικο ψωμί για να απορροφήσουν τα πλεονάζοντα υγρά. Ζυμώνουμε πάρα πολύ καλά το μείγμα του κιμά, μέχρι να μην έχει πια σβόλους και να έχει αφρατέψει καλά. Σκεπάζουμε και αφήνουμε τον κιμά στο ψυγείο το λιγότερο 30 λεπτά.

Όσο παραπάνω τον αφήσουμε τόσο πιο ωραία θα μοσχοβολάνε οι κεφτέδες. Πλάθουμε κεφτεδάκια (βουτάμε τα χέρια σε ούζο για να μην κολλάει ο κιμάς) και τα πατάμε να γίνουν πλακέ ανάμεσα στις παλάμες.

Αν θέλουμε τα αλευρώνουμε τινάζοντάς τα να φύγει το περιττό αλεύρι. Εναλλακτικά, για να γίνουν πιο ελαφριά αλλά και τραγανά, προσθέτουμε 1-2 κ.σ αλέυρι μέσα στο μείγμα του κιμά, ανακατεύουμε, πλάθουμε και τα τηγανίζουμε δηλαδή χωρίς να τα αλευρώσουμε. Τηγανίζουμε πάντα σε ελαιόλαδο, για περίπου 3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν.

Αφήνουμε τα νησιώτικα κεφτεδάκια σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν και τα σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές και χωριάτικη σαλάτα.

 

 

 

(bovary.gr)

Τετάρτη, 22 Αύγουστος 2018 20:30

Αγιορείτικο μυδοπίλαφο

Συστατικά
1/2 κιλό ρύζι καρολίνα
1 κιλό μύδια φρέσκα ή κατεψυγμένα
150 με 180 γραμμάρια λάδι
6 – 8 κρεμμυδάκια φρέσκα
2 πράσινες
2 κόκκινες πιπεριές
Αλάτι
πιπέρι
μια πρέζα κύμινο
Χυμός από 2-3 λεμόνια
Ένα μικρό ματσάκι άνηθο

Τρόπος μαγειρέματος
1. Πλύνε πολύ καλά τα μύδια.
2. Ξέπλυνε με άφθονο κρύο νερό και το ρύζι.
3. Βάλε στην κατσαρόλα τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα και το λάδι και σόταρέ τα σε σιγανή φωτιά.
4. Αφού ροδίσουν τα κρεμμύδια ρίξε τις πιπεριές και μετά το ρύζι και ανακάτεψε δυο τρεις φορές να απορροφήσει το ρύζι το λάδι.
5. Βάλε νερό στην κατσαρόλα σου, κατά προτίμηση ζεστό σε αναλογία ένα μέρος ρύζι και 2,5 μέρη νερό.
6. Ρίξε τον άνηθο ψιλοκομμένο, το αλάτι, το πιπέρι και λίγο κύμινο
7. Όταν κοντεύει να βράσει το ρύζι, ρίξε τα μύδια στην κατσαρόλα.
8. Όταν έχουν απορροφηθεί τα υγρά, τράβηξε την κατσαρόλα στην άκρη και ανακάτεψε καλά.
9. Σκέπασε με μία πετσέτα και από πάνω βάλε το καπάκι.
10. Ύστερα από λίγο, ανακάτεψε ξανά για να ρουφήξει το ρύζι όλο το ζουμί και τότε πρόσθεσε το λεμόνι.

διακονιμα.

Από εκείνα τα φαγητά που θα σας γίνουν συνήθεια. Τα ψητά λαχανικά σε συνδυασμό με το ψαρονέφρι δίνουν ένα πιάτο γευστικό και ελαφρύ.

Το φραγκόσυκο, το περίεργο φρούτο είναι καρπός από την φραγκοσυκιά. Είναι ένα κακτοειδές φυτό που φυτρώνει στην Ελλάδα και στην Κύπρο. 

Κυριακή, 19 Αύγουστος 2018 10:15

Κριθαρότο σε 15 λεπτά

Συστατικά

Σάββατο, 18 Αύγουστος 2018 18:30

Κινόα ταμπουλέ

Συστατικά

Σελίδα 6 από 111