10 Δεκέμβριος 2018

RSS Facebook Twitter

Διαβάστε επίσης

ΜΑΓΕΙΡΙΚΉ

Συστατικά
500 γρ. φαρφάλες ολικής άλεσης
Για την πέστο

½ ματσάκι μαϊντανός, μόνο τα φύλλα
130 γρ. φουντούκια
1 κ.σ. διατροφική μαγιά
1 σκ. σκόρδο
130 γρ. ελαιόλαδο
χυμό από ½ λεμόνι
Για το σερβίρισμα

ξύσμα από ½ λεμονιού
ψιλοκομμένος μαϊντανός (προαιρετικά)
χοντροκομμένο φουντούκι (προαιρετικά)
15 λεπτά
Χρόνος Εκτέλεσης
Shares 5606bf075942176c08f602bcfddfb1eae4f9ffc25749ab7454da85f803864740
4
Μερίδα/ες
Difficulty ff7c9d703c99daf2ec2af59a591ebe31b6bd74796afe6167236e1316b56ed4a6
1
Βαθμός Δυσκολίας
Μέθοδος Εκτέλεσης
Σε μία κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνουμε τις φαρφάλες.
Βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, μείον ένα λεπτό. Θέλουμε τα μακαρόνια μας να είναι al dente.
Σε ένα μούλτι βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το ξύσμα λεμονιού και χτυπάμε για 3 λεπτά μέχρι να ομοιογενοποιηθούν όλα τα υλικά μεταξύ τους και να έχουμε μια πάστα.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα ζυμαρικά με το πέστο και σερβίρουμε με το ξύσμα λεμονιού, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και τα έξτρα φουντούκια.
Αν θέλουμε πασπαλίζουμε και με λίγο έξτρα ελαιόλαδο
Πηγή:  akispetretzikis.com

Αν θέλουμε, μπορούμε να πολτοποιήσουμε το ξερό κρεμμύδι που έχουμε βάλει στην κατσαρόλα μαζί με όσα υγρά έχουν μείνει μετά το μαγείρεμα. Ετσι ,θα προκύψει μια παχύρρευστη σάλτσα με την οποία περιχύνουμε το φαγητό.

Συστατικά

Σάββατο, 10 Νοέμβριος 2018 13:45

Ριζότο με αβγό και μπέικον

Υλικά για 2 άτομα:

Τετάρτη, 07 Νοέμβριος 2018 18:00

Μουσακάς λαχανικών

Υλικά

4 μεγάλες μελιτζάνες φλάσκες κομμένες σε φέτες

Κυριακή, 04 Νοέμβριος 2018 18:30

Αυγά με φασόλια

Συστατικά

Μια ξεχωριστή εκδοχή των λαχανοντολμάδων, που γίνεται με καστανό ρύζι και καπνιστό χοιρινό για ακόμα πιο νόστιμο αποτέλεσμα. Συνοδεύονται ιδανικά με μια αρωματική σως γιαουρτιού.

Η γαστρονομία είναι ένα ευρηματικό πεδίο της ανθρώπινης δραστηριότητας, καθώς με την ποικιλία των γεύσεων που αναπτύσσει και καθιερώνει, έλκει σήμερα εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. 

Τρίτη, 23 Οκτώβριος 2018 20:00

Enchiladas με κοτόπουλο

Συστατικά

Κυριακή, 21 Οκτώβριος 2018 16:45

Η τέλεια κοτόσουπα

Επιλέγουμε κομμάτια με κόκαλο

Σελίδα 3 από 111