27 Απρίλιος 2018

RSS Facebook Twitter

ΜΑΓΕΙΡΙΚΉ

Αυτό το κέικ το έχετε σίγουρα ονειρευτεί και έχετε σκεφτεί πόσο ωραία θα ήταν να υπήρχε. 

Στην ταινία “Η νύφη το ‘σκασε” η Julia Roberts εκτός από γαμπρό δεν μπορεί να επιλέξει και πώς της αρέσουν τα αβγά. Έχεις ή δεν έχεις μία αγαπημένη συνταγή, δες πώς να ετοιμάσεις τέλεια αβγά, βραστά, ποσέ, μάτια, ομελέτα και στραπατσάδα, αλλά και πώς να πετυχαίνεις αβγολέμονο και μαρέγκα.

Δευτέρα, 23 Απρίλιος 2018 18:45

Φράουλα… έρωτας σε μια μπουκιά

Δροσερές, λαχταριστές, ζουμερές, υπέροχα μυρωδάτες και πεντανόστιμες! 

 Όχι, αυτή δεν είναι ερώτηση παγίδα. Το πλιγούρι, είναι όντως διαφορετικό υλικό από το κουσκούς, ασχέτως αν πολλοί τα μπερδεύουν.

Συστατικά

Τετάρτη, 18 Απρίλιος 2018 10:50

Λαζάνια φούρνου με σπανάκι και φέτα

Υλικά
1 πακέτο λαζάνια πλατιά
1 συσκευασία σπανάκι σε φύλλα κατεψυγμένα (1000γρ.)
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
4 κουτ. σούπας κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4 κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
2 αβγά ελαφρά χτυπημένα
3 ντομάτες, σε λεπτές φέτες
1 ματσάκι βασιλικό ψιλοκομμένο
6 κουτ. σούπας βούτυρο
1 λίτρο γάλα
2 αβγά
300γρ. φέτα τριμμένη
100γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΥΛΙΚΑ
Διαδικασία
Ζεσταίνετε στη φωτιά ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνετε μέσα τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το κρεμμύδι και σοτάρετε για 1 λεπτό. Προσθέτετε το σπανάκι, αλατίζετε και σοτάρετε μέχρι να σωθούν τα υγρά από το τηγάνι. Αδειάζετε το περιεχόμενο του τηγανιού σε σουρωτήρι να στραγγίξουν εντελώς τα υγρά.

Για την μπεσαμέλ: Λιώνετε το βούτυρο σε κατσαρόλα και ρίχνετε το αλεύρι. Ψήνετε για λίγο ανακατεύοντας με αβγοδάρτη και προσθέτετε το γάλα. Συνεχίζετε να ανακατεύετε ζωηρά μέχρι να δέσει η κρέμα και εκτός φωτιάς ανακατεύετε τα αβγά, την κεφαλογραβιέρα και ανάλογο αλατοπίπερο στο τέλος.

Προσθέτετε μέσα στο στραγγισμένο σπανάκι το ¼ της μπεσαμέλ, τον άνηθο, τη φέτα και ανακατεύετε.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Απλώνετε δυο τρεις κουταλιές από την μπεσαμέλ στον πάτο ενός πυρίμαχου ταψιού και κάνετε μια πρώτη στρώση με λαζάνια. Απλώνετε πάνω τη μισή ποσότητα από το σπανάκι και κάνετε από πάνω του μια στρώση από φέτες ντομάτας. Αλατίζετε ελαφρά και πασπαλίζετε με βασιλικό.

Σκεπάζετε τις ντομάτες με δεύτερο στρώμα από λαζάνια, κάνετε δεύτερη στρώση από σπανάκι και σκεπάζετε με δεύτερη στρώση από ντομάτες, βασιλικό και τέλος με λαζάνια. Απλώνετε από πάνω την υπόλοιπη μπεσαμέλ, ισιώνετε και ψήνετε το φαγητό στον φούρνο για 40 λεπτά περίπου.

ΣΤΑΜΟΥΛΟΥ ΙΩΑΝΝΑ

Μια διαφορετική μπολονέζ που σίγουρα θα σας αφήσει ικανοποιημένες:

Καλοκαίρι χωρίς καλαμποκάκι λέει; Δεν λέει! 

Υλικά συνταγής

Έχουν πολλές θερμίδες, είναι γεμάτα συντηρητικά αλλά είναι και πεντανόστιμα. Τα πατατάκια είναι το σνακ που αγαπούν μικροί και μεγάλοι σε όλο τον κόσμο. Δείτε πώς να τα φτιάξετε στο σπίτι… υγιεινά!

Τα πατατάκια του εμπορίου βλάπτουν τον οργανισμό μιας και είναι γεμάτα λίπος, ζάχαρη και νάτριο (δηλαδή αλάτι). Εμείς σας έχουμε μια σπιτική συνταγή για να φτιάχνετε στο σπίτι σας, όσο συχνά θέλετε, τα πιο γευστικά και υγιεινά πατατάκια.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι:

1 μεγάλη πατάτα
1 κ.γ. ελαιόλαδο
Ξεκινήστε πλένοντας καλά την πατάτα σας, ξεφλουδίζοντάς την και κόβοντάς την σε πολύ λεπτές φέτες. Αν θέλετε να μοιάζουν τα πατατάκια σας 100% με αυτά του εμπορίου τότε καλό είναι να κόψετε την πατάτα σας σε στρογγυλές φέτες.

Για να κόψετε τις φέτες σας πολύ λεπτές χρησιμοποιήστε το εργαλείο με το οποίο κόβετε το λάχανο. Θα τις κόψει ομοιόμορφα και τέλεια.

Ρίξτε το ελαιόλαδο σε μια πλαστική σακούλα και προσθέστε μέσα τις πατάτες σας. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε μπαχαρικά της επιλογής σας -αλάτι, ρίγανη- και ό,τι άλλο θέλετε.

Κλείστε τη σακούλα και ανακινήστε την καλά.

Συνταγή των 5 λεπτών για Υπέροχο Παγωτό με Ελάχιστες Θερμίδες

Πάρτε ένα μεγάλο πιάτο ή ένα ταψάκι και απλώστε πάνω του αντικολλητικό χαρτί. Βάλτε τις φέτες πατάτας στη σειρά.

Ψήστε στο φούρνο ή στο φούρνο μικροκυμάτων μέχρι να ροδίσουν. Γυρίστε τις από την ανάποδη και αφήστε για λίγο ακόμα έτσι ώστε να ροδίσουν και από την άλλη μεριά.

Βγάλτε το πιάτο από το φούρνο μικροκυμάτων ή το ταψάκι από το φούρνο και αφήστε τα πατατάκια σας να κρυώσουν.

Τα σπιτικά πατατάκια σας είναι πανέτοιμα για φάγωμα.

 

 

(spirossoulis.com)

Σελίδα 1 από 99