20 Σεπτέμβριος 2017

RSS Facebook Twitter

ΜΑΓΕΙΡΙΚΉ

Τα μαγειρεμένα αυγά είναι ένα από τα πιο απλά πιάτα που μπορεί να φτιάξει ακόμα και ένας πρωτάρης που δεν έχει καμιά σχέση με την κουζίνα και την μαγειρική. 

Υλικά:

Ένα λαχταριστό σουφλέ που λιώνει στο στόμα και αναστατώνει τον ουρανίσκο.

Μπορεί η Αθήνα να είναι η πρωτεύουσα της χώρας αλλά η Θεσσαλονίκη διεκδικεί τον τίτλο της γαστρονομικής πρωτεύουσας. Προς αυτήν την κατεύθυνση συνηγορούν όλα τα στοιχεία, καθώς οι εκδηλώσεις που διοργανώνονται και σχετίζονται με την τοπική κουζίνα χαίρουν ευρείας απήχησης.

Τρίτη, 05 Σεπτέμβριος 2017 10:00

Πώς να ψήσουμε σωστά ένα ολόκληρο ψάρι

Ο Διαιτολόγος Διατροφολόγος, Γιώργος Μίλεσης, ξέρει πόσο αρέσουν σε όλους μας τα ψάρια και μας συμβουλεύει πώς να τα ψήσουμε σωστά.

Πανεύκολο γεύμα, έτοιμο σε μισή ώρα, με τα πλούσια αρώματα της ελληνικής γαστρονομίας.

Συνταγή για νόστιμα γεμιστά μπιφτέκια με άπαχο τυρί και μανιτάρια

Συστατικά
100 γρ. φρυγανιά τριμμένη
10 λευκά μανιτάρια
1 κιλό μοσχαρίσιος κιμάς άπαχος
1 αυγό μέτριο
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κ.γ. πάπρικα καυτερή
2 κ.γ. worcestershire sauce
1 κ.σ. ελαιόλαδο
100 γρ. τυρί τριμμένο με χαμηλά λιπαρά
πιπέρι
Για το σερβίρισμα
ρόκα
κόκκινο λάχανο
τοματίνια
1 πρέζα αλάτι
ελαιόλαδο
χυμό από ½ λεμόν

Μέθοδος Εκτέλεσης

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα.
Στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια βάζουμε την τριμμένη φρυγάνια και τα μισά μανιτάρια. Τα χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα μείγμα που να μοιάζει σαν βρεγμένη άμμος.

Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ.
Προσθέτουμε στο μπολ τον κιμά, το αυγό, το μαϊντανό, την πάπρικα και την Worcestershire sauce. Ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους.
Κόβουμε σε λεπτές φέτες τα υπόλοιπα μανιτάρια και σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί.
Ρίχνουμε τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

Αφαιρούμε από το τηγάνι και βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το αλάτι.
Κόβουμε το τυρί σε κυβάκια 2×2 εκ. και ρίχνουμε τα κυβάκια στο μπολ με τα μανιτάρια.
Ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι και χωρίζουμε τα υλικά του μπολ σε 6 μερίδες.
Παίρνουμε το ⅙ του μείγματος και πλάθουμε με τα χέρια τον κιμά τριγύρω τους. Θέλουμε η γέμιση να είναι στη μέση και να μην φαίνεται εξωτερικά στα μπιφτέκια που πλάθουμε.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να πλάσουμε 6 μπιφτέκια.

Βάζουμε τα μπιφτέκια σε ένα ταψί 30×20 εκ. με λαδόκολλα αφήνοντας κενό μεταξύ τους και ψήνουμε για 15 λεπτά.
Βγάζουμε από τον φούρνο. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ρόκα, το κόκκινο λάχανο, τα τοματίνια με το ελαιόλαδο,το χυμό του λεμονιού και σερβίρουμε με τα μπιφτέκια.

Πηγή: akispetretzikis.com

Κρύο καφέ, αμμουδιά και γεύση από καλοκαίρι θα έχει η φετινή διοργάνωση της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Με αυτόν τον τρόπο οι διοίκηση της σκέφτηκε να «δροσίσει» τους επισκέπτες της και συγχρόνως να τους «ταξιδέψει» στον χρόνο, με μια πρωτότυπη διαδρομή στην ιστορία του καφέ.

Η βάφλα αποτελεί ένα μοναδικό γλύκισμα για μικρούς και μεγάλους ενώ από τη μυρωδιά της και μόνο είναι ικανή να προκαλέσει σιελόρροια!

Η μπίρα είναι ένα από τα αλκοολούχα ποτά που η κατανάλωσή του ανεβαίνει κατακόρυφα το καλοκαίρι και είναι ιδιαίτερα απολαυστική και δροσερή τις καυτές ημέρες του καλοκαιριού, αλλά και τις ζεστές του φθινοπώρου.

Σελίδα 1 από 90