Σάββατο, 22 Ιούνιος 2019 20:56

Άννα Παυλίδου: «If you can’t find a good role model, be one!»

Τι κοινό μπορεί να έχουν η Καλαμαριά, το μόντελινγκ, η νοσηλευτική και το ποδόσφαιρο; Ίσως… τίποτα, όμως αυτά είναι τα βασικά στοιχεία που συνθέτουν το προφίλ της Άννας Παυλίδου, η οποία μας παραχώρησε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη.

Του Χρήστου Νέδου

Η Άννα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καλαμαριά. Είναι πτυχιούχος νοσηλευτικής. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια ασχολείται επαγγελματικά με τον χώρο του μόντελινγκ. Η ιδιαίτερη σχέση της με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς, ξεκίνησε από την στιγμή που ο πατέρας της ασχολήθηκε με τα διοικητικά της ομάδας. Έκτοτε, δηλώνει ένθερμη οπαδός του!

Πότε πήρες την απόφαση να ασχοληθείς με το μόντελινγκ;

Από μικρή είχα επαφή με τον χώρο, καθώς πολλά μέλη της οικογένειας μου ασχολούνταν ενεργά με αυτό. Εγώ, πήρα την απόφαση να το δω πιο επαγγελματικά στην ηλικία των 15 όπου και πήγα στο πρακτορείο μου, το TEAM.

Υπάρχει κάποιο μοντέλο που θαυμάζεις;

Όλα τα μοντέλα θεωρώ ότι είναι άξια θαυμασμού. Το να μπορείς να σταθείς σε έναν τόσο απαιτητικό χώρο θέλει θυσίες, υπομονή και επιμονή! Θα μείνω όμως στην Winnie Harlow, η οποία κατάφερε την ιδιαιτερότητά της (σ.σ. πάσχει από λεύκη) να την κάνει προνόμιο. Δημιούργησε μια τόσο επιτυχημένη καριέρα, που κατατάσσεται  ως ένα από τα πιο περιζήτητα μοντέλα, που με το θάρρος και την αυτοπεποίθηση της, κατέρριψαν πλήρως τα παραδοσιακά πρότυπα ομορφιάς!

Μπορεί ένα νεαρό κορίτσι που βρίσκεται στα πρώτα στάδια της καριέρας του, να ζήσει αποκλειστικά από το επάγγελμα αυτό;

Θεωρώ ότι ένα μοντέλο στα πρώτα στάδια της καριέρας του είναι δύσκολο να συντηρηθεί μόνο από το επάγγελμα αυτό. Εγώ προσωπικά είχα την οικονομική στήριξη της οικογένειας μου και συνεργάστηκα περιστασιακά με κάποια νυχτερινά κέντρα διασκέδασης. Πλέον, ασχολούμαι παράλληλα με τις επιχειρήσεις της οικογένειας μου.

Έχουμε δει πολλές κοπέλες που προέρχονται από τον χώρο του μόντελινγκ να ακολουθούν διαφορετική πορεία, είτε ως παρουσιάστριες είτε στον καλλιτεχνικό χώρο ως τραγουδίστριες ή ακόμα και στην υποκριτική. Ποια είναι η άποψη σου σχετικά με αυτό;   

Το μόντελινγκ ως επάγγελμα έχει σύντομη ημερομηνία λήξης. Με τις γνωριμίες και τις διασυνδέσεις που έχεις αποκτήσει στον χώρο αυτό είναι σχετικά «εύκολο» να ακολουθήσεις ένα από τα παραπάνω επαγγέλματα. Ζούμε στην εποχή της εικόνας και η ομορφιά είναι ζητούμενο. Ωστόσο, κατά την γνώμη μου το ιδανικότερο είναι να συνδυάζεται με το ταλέντο.

Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε πολλά όμορφα κορίτσια – χωρίς να είναι απαραίτητα μοντέλα – κάνουν καριέρα ως Fashion icons στα social media. Ποια είναι η γνώμη σου;

Το διαδίκτυο είναι ένα μέσο που χρησιμοποιούμε καθημερινά και μπορεί να δώσει την ευκαιρία σε αυτές τις κοπέλες να βγάλουν κάποια χρήματα. Δεκτό.

Πως διαχειρίζεσαι τα μηνύματα στα social media; Θα σε επηρεάσει ένα αρνητικό σχόλιο στο Instagram;

Τα θετικά σχόλια, μπορούν μόνο να σου προσφέρουν ένα αίσθημα ικανοποίησης. Σε αντίθεση, τα αρνητικά, είναι αυτά που εστιάζουν στα μειονεκτήματα σου και πολλές φορές σου τα προβάλουν ενώ εσύ μπορεί να τα αγνοούσες. Οπότε, τα επεξεργάζομαι περισσότερο για να δω πόσο αντικατοπτρίζουν πραγματικά μειονεκτήματα μου και προσπαθώ να τα βελτιώσω. Όλα αυτά ισχύουν με πρωταρχική προϋπόθεση να μην είναι προσβλητικά.

Ακολουθείς κάποιο μότο στην ζωή σου;

Είμαι της άποψης πως όταν προσπαθείς για κάτι πολύ, μπορείς να τα καταφέρεις. Ό,τι και να κάνεις θέλει θυσίες. Δεν έχω γνωρίσει ποτέ κάποιο πετυχημένο άνθρωπο ο οποίος είχε εύκολο παρελθόν. Πρέπει να κοιτάς εκεί που θες να φτάσεις και να παλέψεις για αυτό. Αν στην διαδρομή δεν καταφέρεις να βρεις αυτό που θες, τότε γίνε εσύ αυτό που ήθελες εξαρχής. Γι’ αυτό το μότο μου, μιας και ασχολούμαι με τον χώρο του μόντελινγκ, είναι: «If you can’t find a good role model, be one!».

Τη φετινή τηλεοπτική σεζόν παρακολουθήσαμε το GNTM, το οποίο θα το δούμε και του χρόνου. Ποια είναι η γνώμη σου για τα reality show;

Τα reality shows στην Ελλάδα, πιστεύω ότι έχουν περισσότερο ψυχαγωγικό χαρακτήρα για το κοινό που τα παρακολουθεί, παρά την ανάδειξη του καλύτερου π.χ. μοντέλου, στην συγκεκριμένη περίπτωση του GNTM. Στην νικήτρια δίνεται μια σημαντική ευκαιρία, που αν την εκμεταλλευτεί σωστά μπορεί να έχει σημαντικά αποτελέσματα στην καριέρα της, αλλά δεν πιστεύω ότι πάντα η νικήτρια είναι και η διαγωνιζομένη που το άξιζε περισσότερο. Προσωπικά δεν θα έπαιρνα μέρος σε κάποιο reality show, καθώς πιστεύω ότι μπορείς να πετύχεις τους στόχους σου, με σκληρή δουλειά και καθήλωση σε αυτούς.

Σε είδαμε να συμμετέχεις στην εκδήλωση Delta Fashion Show με κεντρική παρουσιάστρια την Κωνσταντίνα Σπυροπούλου. Ποια ήταν η εμπειρία που αποκόμισες;

Η εκδήλωση αυτή ήταν μια πολύ όμορφη εμπειρία για εμένα. Υπήρχε πολύ καλή οργάνωση και αυτό φάνηκε στο τελικό αποτέλεσμα. Ο κόσμος ανταποκρίθηκε θετικά στο κάλεσμα, συμμετείχε στο show και ήταν πολύ εκδηλωτικός. Η παρουσία της κ. Σπυροπούλου ήταν καταλυτική στην επιτυχία της εκδήλωσης.

Η εκδήλωση είχε ως κεντρική θεματολογία την Αρχαία Ελλάδα και το Color Blocking μέσα από τα έργα σπουδαστών. Πως σου φάνηκαn oι δημιουργίες;

Όλες οι δημιουργίες των σπουδαστών ήταν αξιόλογες. Ήταν μέσα στο θέμα και θεωρώ ότι με προσεγμένη δουλειά και αγάπη για το αντικείμενο που επέλεξαν μπορούν να διαπρέψουν στον χώρο της μόδας.

Η νευρική ανορεξία είναι ο μεγαλύτερος φόβος ενός μοντέλου και κατά πόσο σε προβληματίζει;

Η νευρική ανορεξία είναι μια σοβαρή πάθηση από την οποία πάσχουν πολλά νέα κορίτσια την σημερινή εποχή. Μεγάλο ρόλο στην αύξηση αυτού του ποσοστού, οφείλεται στον χώρο του μόντελινγκ και κυρίως στα πρότυπα που προβάλλονταν μερικά χρόνια πριν. Περισσότερο με προβληματίζει η αντιμετώπιση του προβλήματος για τα άτομα που ήδη πάσχουν από αυτό. Πλέον, τα πρότυπα αυτά έχουν αλλάξει, τείνουν σε πιο φυσιολογικά και υγιή επίπεδα. Θεωρώ ότι με ένα σωστό πρόγραμμα διατροφής, με μέτρο, χωρίς απαραίτητα να στερείσαι κάτι, μπορείς να έχεις ένα πολύ όμορφο και σωστά δομημένο σώμα ακόμα και για τον χώρο του μόντελινγκ.

Ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια;

Όσο με κρατάει ο χώρος της μόδας θα ήθελα να παραμείνω σε αυτόν και να μπορέσω να εξελιχθώ ως μοντέλο, ιδιαίτερα στο εξωτερικό. Όταν κλείσει αυτός ο κύκλος, εύχομαι να έχω αποκτήσει τους πόρους, προκειμένου να κάνω το επόμενο μου βήμα. Στόχος μου είναι να αποκτήσω εμπειρίες που θα με καλυτερέψουν σαν άνθρωπο.

blog comments powered by Disqus
αρχή της σελίδας