21 Νοέμβριος 2019

RSS Facebook Twitter

Διαβάστε επίσης

Παρασκευή, 21 Ιούνιος 2019 13:55

Εγκρίθηκε το πλάνο εξυγίανσης της Hellenic Steel από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης

Στρατηγικός επενδυτής η Jordan International η οποία πρόκειται να εφαρμόσει ένα επενδυτικό πλάνο 100 εκατ. ευρώ.

Σε πρώτη φάση, η Hellenic Steel θα λειτουργήσει με 400 εργαζόμενους, με την οικονομική στήριξη του νέου επενδυτή. Η αρχική της παραγωγή θα φτάσει τους 350.000 τόνους χάλυβα, αξιοποιώντας το 50% της παραγωγικής δυναμικότητας της βιομηχανίας.

Η Jordan International μάλιστα τα προηγούμενα χρόνια ήταν ένας από τους μεγαλύτερους πελάτες της Hellenic Steel αγοράζοντας περίπου τη μισή ετήσια παραγωγή της. Η εταιρεία, συμφερόντων των αδερφών Μιλικόφσκι, δραστηριοποιείται στη βιομηχανία της χαλυβουργίας και είναι από τους μεγαλύτερους traders χάλυβα στην Ανατολική Ακτή, με πάνω από 1 εκατ. τόνους ετησίως.

Η εταιρεία πτώχευσε έχοντας ένα ενεργητικό της τάξεως των 17 εκατ. ευρώ, λόγω των προβλημάτων που αντιμετώπιζε η μητρική της ILVA που εδρεύει στην Ιταλία.

Στη μεγάλη καθυστέρηση ως προς την έκδοση της δικαστικής απόφασης σχετικά με την υπαγωγή της εταιρείας σε καθεστώς εκκαθάρισης είχε μάλιστα αναφερθεί με επιστολή του προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Βιομηχανίας, κ. Στέργιο Πιτσιόρλα ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ) ο οποίος φέρεται να μεσολάβησε για να αρθούν εμπόδια στην πλευρά της Ιταλικής κυβέρνησης. Η ILVA είναι σε καθεστώς αναγκαστικής διαχείρισης.

καθημερινη.

blog comments powered by Disqus
thesspress

thesspress

info@thesspress.gr