18 Φεβρουάριος 2020

RSS Facebook Twitter

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Για πέντε «μεγάλα μονοπάτια αλλαγών», που διανοίγονται παγκοσμίως, ως προς την Εταιρική Διακυβέρνηση (ΕΔ), έκανε απόψε λόγο, από τη  Θεσσαλονίκη, ο διευθύνων σύμβουλος της λονδρέζικης Nestor Advisors Ltd, Στίλπων Νέστωρ,

Επιχειρηματική αποστολή στην Διεθνή Έκθεση του ενεργειακού κλάδου, The smarter E Europe 2020, που πραγματοποιείται ‪από τις 17 έως τις 19 Ιουνίου 2020, στο Εκθεσιακό Κέντρο του Μονάχου, 

Τη συνολική διάθεση των συχνοτήτων κινητής τηλεφωνίας 5ης γενιάς (5G) εξετάζει η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ). Σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει σήμερα στην υπόλοιπη Ευρώπη, στη χώρα μας εξετάζεται το ενδεχόμενο όλες οι συχνότητες 5G να αποδοθούν μέσω ενός και μόνον διαγωνισμού.

Tου Βασίλη Κορκίδη,
πρόεδρος του ΕΒΕΠ

Τις απαντήσεις θα τις μάθουμε στο πολύ ενδιαφέρον συνέδριο της ΕΣΕΕ, με τίτλο «Futre of Retail» το διήμερο 7-8 Φεβρουαρίου, την έναρξη του οποίου θα κηρύξει ο Πρωθυπουργός, Κ. Μητσοτάκης.

Την πεποίθηση ότι με τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος στην Ελλάδα, το 2020 θα είναι μια χρονιά μεγάλων αμερικανικών επενδύσεων, εξέφρασε μιλώντας στην αποψινή εκδήλωση του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου για τη νέα χρονιά, ο επιτετραμμένος της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα Ντέιβιντ Μπέργκερ (David Burger).

Ξεκινούν τα έργα αναβάθμισης του μηχανοστασίου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στη Θεσσαλονίκη. Η σχετική σύμβαση ύψους 18 εκατ. ευρώ ανατέθηκε πριν από λίγες ημέρες στη γαλλική εταιρεία Alstom και, σύμφωνα με πληροφορίες, περιλαμβάνει τόσο έργα αναβάθμισης του μηχανολογικού εξοπλισμού του μηχανοστασίου, όσο και έργα πολιτικού μηχανικού.

Κυριακή, 02 Φεβρουάριος 2020 07:48

ΔΕΘ-HELEXPO: Συνεργασία με την FederUnacoma

Στη διεθνοποίηση των εκθεσιακών της διοργανώσεων στοχεύει η ΔΕΘ–HELEXPO και στο πλαίσιο αυτό ανακοίνωσε, το Σάββατο, τη συνεργασία της με την Ένωση Ιταλών Κατασκευαστών Γεωργικών Μηχανημάτων (FederUnacoma), με την οποία σχεδιάζει τη διοργάνωση μίας εξειδικευμένης αγροτικής έκθεσης στα Βαλκάνια στο εγγύς μέλλον. 

Την γνωριμία στο ευρύτερο αυστριακό κοινό των αυτόχθονων ποικιλιών του ελληνικού κρασιού, είχε ως στόχο η μεγάλη εκδήλωση προβολής και γευσιγνωσίας, που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της πρεσβείας της Ελλάδας στην Αυστρία, 

Δυσκολία να βρουν εργαζόμενους με συγκεκριμένες δεξιότητες αντιμετωπίζουν οι οκτώ στους δέκα εργοδότες στην Ελλάδα. Το στοιχείο αυτό προκύπτει από τα ευρήματα της Ετήσιας Διεθνούς Ερευνας Ελλειψης Ταλέντου της ManpowerGroup για το 2019, 

Την πεποίθησή του ότι η Ελλάδα έχει εισέλθει σε μια νέα φάση, αφήνοντας πίσω της μια δεκαετία κρίσης εκφράζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Παναγιώτης Παπάζογλου, διευθύνων σύμβουλος της EY (Ernst & Young), επισημαίνοντας ότι πλέον «μπορούμε όλοι μας να είμαστε περισσότερο αισιόδοξοι».

Σελίδα 1 από 97