21 Νοέμβριος 2019

RSS Facebook Twitter

Διαβάστε επίσης

Τρίτη, 22 Οκτώβριος 2019 05:15

Νέο ρατσιστικό κρούσμα σε αγώνα FA Cup - Απάντησαν με τον πιο σωστό τρόπο οι παίκτες των δύο ομάδων

Δυστυχώς μετά τις ρατσιστικές επιθέσεις που δέχθηκε η Εθνική Αγγλίας στο ματς με τη Βουλγαρία, τα κρούσματα ρατσισμού συνεχίζονται και μάλιστα αυτή τη φορά, μέσα στο Μεγάλο Νησί.

Του Θεοδόση Βαδιάκα

Στον αγώνα για τα προκριματικά του FA Cup μεταξύ Haringey Borough F.C. και Yeovil Town  FC υπήρξε ένα ακόμα κρούσμα ρατσιστικής συμπεριφοράς. Στο 64ο λεπτό του αγώνα, οι φιλοξενούμενοι ετοιμάζονταν να εκτελέσουν πέναλτι. Οι οπαδοί της φιλοξενούμενης ομάδας όμως, επιτέθηκαν φραστικά, έφτυσαν και πέταξαν μπουκάλια στον Καμερουνέζο τερματοφύλακα των γηπεδούχων.

Πριν από τη συγκεκριμένη φάση, οι οπαδοί της Yeovil είχαν φωνάξει κι άλλα ρατσιστικά συνθήματα, αλλά η φάση του πέναλτι ήταν αυτή που ξεχείλισε το ποτήρι. Οι ποδοσφαιριστές των φιλοξενούμενων πήγαν στους οπαδούς τους,για να τους ηρεμήσουν και να τους πουν να σταματήσουν τα εμετικά συνθήματα. Οι security του γηπέδου προσπάθησαν με τη σειρά τους να απομακρύνουν μερίδα αυτών των ανεγκέφαλων από το γήπεδο, αλλά εκείνοι αρνήθηκαν.

Εφόσον δεν μπορούσε να ελεγχθεί η κατάσταση, το αποτέλεσμα ήταν οι παίκτες της Haringey να αποχωρήσουν από τον αγωνιστικό χώρο, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για όσα συνέβαιναν. Οι παίκτες και των 2 ομάδων βρίσκονταν στα αποδυτήρια για πάνω από 20 λεπτά και οι διαιτητές προσπαθούσαν να βρουν μια  λύση στο ζήτημα. Εν τέλει οι ποδοσφαιριστές και των 2 ομάδων σε ένδειξη αλληλεγγύης βγήκαν μαζί από τα αποδυτήρια και ο αγώνας διεκόπη επειδή οι γηπεδούχοι αρνήθηκαν να συνεχίσουν να αγωνίζονται.


Η F.A ανακοίνωσε πως θα διεξαχθεί έρευνα για την συγκεκριμένη υπόθεση. Ο πρόεδρος της Haringey έπειτα από όσα έλαβαν χώρα, δήλωσε πως δεν τον νοιάζει αν η ομάδα του τιμωρηθεί επειδή αρνήθηκε να αγωνιστεί, διότι τέτοιες συμπεριφορές είναι αδύνατον να γίνονται δεκτές. Ταυτόχρονα σε μια ένδειξη ιπποτισμού και συναδελφικής αλληλεγγύης, ο προπονητής της Yeovil δήλωσε πως στηρίζει την απόφαση της Haringey, τονίζοντας πως πιστεύει ότι είναι άδικο να τιμωρηθεί λόγω της αποχώρησης της.

(Στο βίντεο που ακολουθεί υπάρχουν δηλώσεις του προπονητή και του αρχηγού των γηπεδούχων)

blog comments powered by Disqus
thesspress

thesspress

info@thesspress.gr